Mastered for itunes lätkän pukkasi.

Jos menette tuonne studioni kotisivuille, osoitteeseen kesthouse.com ja skrollaatte ihan alalaitaan asti, niin näette vasemmalla puolella uuden bannerin, jossa lukee "Mastered for itunes".

Mitäkös merkitystä sillä sitten on ja mihin se ylipäätään vaikuttaa?

No ensinnäkin masterointipalveluni on nykyään tätäen MFiT sertifioitu lafka, eli voin toimittaa ko. standardien mukaan masteroidut biisit suoraan applen striimaus ja kauppapalveluihin.

Ja mitäkö se käytännössä sitten tarkoittaa? 

Paljonkin. Apple kiinnittää kaikista nettipalveluista eniten huomiota pakkaamansa äänen laatuun. Siksipä heille ei voi myöskään ihan kuka tahansa lähettää näitä masterfaileja.
He tarjoavat työkalut joilla monitoroidaan audiota ja nähdään, miten se käyttäytyy pakkausalgoritmien prosesseissa.
Eli sen lisäksi, että kiinnitetään asianmukaista huomiota biisien resoluutioon ja bittisyvyyteen, pystytään selkeästi välttämään myös mm. liian kuuman signaalin aiheuttamia klippauksia ja muita ei toivottuja sivuvaikutuksia, sekä voidaan reaaliajassa myös tarkastella luotettavasti, mitä yleiselle äänenlaadulle ja äänikuvalle tapahtuu itse pakkausprosesseissa ja masteroida sitä vasten.
Toisin sanoen otetaan kaikki irti tästäkin formaatista.
Tämä siis yksinkertaistettuna. Jos kaipaat syvempää tietämystä aiheesta,
niin tässä mainio linkki aiheeseen.



Tästä on suuri hyöty myös kaikissa muissa häviöllisiä pakkausalgoritmeja hyödyntävissä nettipalveluissa Soundcloudista Spotifyhyn yms;
Jos masterit tehdään alan tiukimpien standardien mukaan, siitä hyötyvät ihan kaikki.

Kesthouse 2018

Kommentit

Suositut tekstit