tiistaina, marraskuuta 08, 2016

Hakaniemi rules ok.

Keikkakimarointi jatkuu...

Bändi mietti jo tuossa kesällä, että miten tulisi järjestää levynjulkkarikeikka niin, ettei homma olisi liian ilmeinen (= Tavastia) ja siten että samalla tavottaisi mahdollisimman monta fania. Että pitäiskö sitä järkätä oikein pieni julkkarikonserttikiertue, vaiko mille sitä ryhtyisi.
No orkanbändin pojathan päätyi semmoiseen neronleimahdukseen, että hommataan Hakaniemen torille pieni lava, sekä asiallinen äänentoisto ja vedetään siinä ilmaiskonsertti kaikelle kansalle.
Ja kyllä sitä kansaa tulikin!


Kuva:Kimmo "puolijumala" Lainesalo.

Oli todella jännä keikka, kun lokakuun loppupuolella ei yleensä järkätä paljon ulkoilmakonsertteja (ja syystäkin), niin vähän pelotti että mitenköhän ihmiset löytävät paikalle? Facebook näytti, että osallistuneita tulis nelisen sataa. Mä veikkasin miljoonaa, mutta lopulta mentiin siinä välillä, eli tuhansissa.
Kylmä ja navakka merituuli helli meitä aamusta asti, joten siinä sai roudailla ihan ripeästi, ettei jäätynyt pystyyn. Broadwayn kundit kasas meille just sopivan lavan ja ripustivat L´acoustickia riittävästi. Kirjaimellisesti ihan jäätävän hyvä keikka!
Semmoinen outo ilmentymä nykyajasta tuolla esiintyi, etteivät ne tahot joiden pitäisi vastata levyn myynnistä, tunnu enää uskovan tuotteisiinsa.
Meinaan että eräs maanlaajuinen levymyyntiketju otti asiakseen tulla paikalle myntipöytineen, hoitamaan levynjulkkarikeikan levymyynnin. Mahtava tilanne. Kerrankin tulee ammattilaiset hoitamaan homman, eikä bändin tarvitse itse huolehtia moisesta, kaiken muun ohella.
Noh siinä viidennen biisin tienoilla tulee ilmoitus, että kaikki levyt on myyty loppuun.
Sehän on toki kivaa, että ihmiset niitä ostivat. Mutta se taas ei, että levymyyjät eivät uskoneet moiseen ihmeeseen ja pakkasivat niitä mukaan ihan murto-osan siitä, mitä olisivat saaneet kaupaksi.
Tuossa vaiheessa heillä olisi muuten ollut vielä melkein tunti keikka-aikaa noutaa plattoja lisää.
Oi aikoja.

Mun selkäni otti siitä kaikesta viimasta jotenkin itseensä, joten autoin piuhojen purussa, minkä kykenin ja ryntäsin sitten Tampereen junaan toiselle keikalle.
Nimittäin Cleaning Womenin tyypit pyysivät keikalle. Ja kuinka näppärästi menikään aikataulullisesti tämä tähän.
Cleaning
Kohta löysinkin itseni Telakalta ja ääniä ihmettelemästä. Taas oli uutta metallilaatikkoa yms. mikitettävänä. Tsekin jälkeen telakan ihanaan saunaan lämmittämään ikiroutuneita luitani. Kuulumisien vaihtoa ja ihan helvetin kovan keikan kimppuun! Tupa oli tukossa ja jätkät niin kovassa iskussa, ettei mitään järkeä. Pari kaljaa ja höpinää siinä vielä keikan jälkeen ja juuri kun alkoi vaikuttaa liian hauskalta, niin nukkumatti kehoitti tilaamaan taksin. Oli kotisänkyyn päästyä aika tyhjänä tuo takki.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti