perjantaina, tammikuuta 15, 2016

Uudenvuoden kujeita

Vuosi on uusi, mutta kujeet vanhat.

Joulukuu meni ripeästi masterointihommissa, sekä Elastisen kanssa keikkaillessa. Ehdin sairastaa pienen flunssankin, ennen kuin läksimme perheinemme joulua pakoon Espanjaan.
Äitejä ja sisaruksia mukaanlukien, meitä läksi reissuun seitsemän. Tälle poppoolle vuokrasimme viikoksi Airbnb.stä villan, joka oli hulppeudessaan päräyttävä. Oli niin maisemaa, kuin uima-allastakin. Ja taas pullistelivat matkalaukut Serranosta, kestomakkaroista ja juustoista. Kaikin puolin leppoisaa, vaikka välillä pitikin täpärää, kuten oheisista videoista voinee aistia.

Noin muuten alkuvuosi on ollut toistaiseksi melkolailla studiopainotteista. Reilun viikon aikana on ollut jo kuusi masterointiprojektia. Erinomaisen monipuolista musiikkia heavysta, teknon kautta akustiseen poppiin. Räppiä unohtamatta. Minä tykkään työnteosta kun on mielekästä ja yllättävää tekemistä ja asiakkaatkin ovat kilvan ylistäneet lopputulemia, joista kaikki itseasiassa olivat ns. "ekalla purkkiin" -duuneja. Eli jälkikorjauksia nolla. Kai mä jotain sitten vissiin teen oikein.

Panin muuten vuoden vaihteessa kakkoskuuntelun uusiksi. Tuli netissä vastaan niin hyvä diili, etten yksinkertaisesti voinut jättää välistä. Eräs tamperelainen ex-hifistelijä, jonka eläm... vapaa-ajan olivat lapset pilan... täyttäneet, möi hyvin palvelleita Amphionin lattiakailottimiaan pilkkahinnalla.
Jep, niillä on jo ikää jonkin verran, mutta koska ne on aikoinaan suunniteltu erinomaisen mallikkasti, eikä niitä oltu kohdeltu missään nimessä kaltoin, niin ne panee ihan kunnolla hanttiin modernien,  saman kaliiberin kaiuttimien kanssa. Yksi pieni resonanssi niissä luuraa jossain jakotaajuuden liepeillä, mutta kun sen tietää, niin sen kanssa elää mainiosti. Semminkin kun se on niin mieto, ettei kukaan muu pönttöjä kuunnelleista sitä ole vielä huomannut.
Yhdessä tajuttoman tarkan pääkuunteluni kanssa, nämä muodostavat erinomaisen parin. Soundimaailma on hyvin saman sukuinen, mutta nämä edustavat tahollaan sitä paremman luokan kotikuuntelua, niin sijoitukseltaan, kuin äänimaailmaltaankin.

Niin ja talkinabout asiakaspalvelu: Panin ennen reissuun lähtöä kyselyä pääkonttorilleen, että löytyiskö niiltä vielä jostain alkuperäisiä piikkejä kaiuttimien alle, niin parin päivän päästä pihaan kurvasi kuriiripalvelun rekka kuvan setin kanssa.


Amphion wine

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti