Valoa ja varjostimia

Ei ole vielä mennyt kuukautta!

Juu ei, eikä edes kahta. Mutta ihan armottoman flunssan löi päälle, eikä Bäfääkään jaksa määräänsä enempää hakata, niin ajattelin tänne taas avautua.

Nyt siellä tarkkaavaisimmat lukijat jo höristelevät silmiään: Sanoiko se bäfä??? Juu kuulkaa rupesi se vuosia jatkunut nöyryytettyjen teinien kirkuminen ottaa korvaan siellä codissa. Lisäksi kaikki tolokun ihmiset tuntui karanneet jonnekin syvälle omiin mestoihinsa, joten päätin viimein katsoa mikä siinä toisessa räiskinnässä on se juttu? No isommat kentät ja taktisempi ajatteluhan se.
Niin ja jatkuva kuoleminen. Muutuin kertaheitosta nöyryyttäjästä nyypäksi. Vajaassa kuukaudessa olen tosin jo hetkittäin siellä paremmassa kolmanneksessa.
Nyt jotkut tynnyrieläjät ihmettelevät, että mistä ukko horisee? No tämä on Codi ja tää taas Bäfä.
Ostin oikein turtlebeachin peliluuritkin suojellakseni omaisiani sodan melskeeltä ja voidakseni kommunikoida kavereiden kanssa paremmin. Vaimo on kiitollinen, mutta suurin osa kavereista on taas näemmä siirtyneet uusien konsolisukupolvien maailmaan. Mulla ei ole vielä kiirus. Odotan että tekniikka lopputestataan ja hinnat tippuu. Sitä vastoin ostin käytettynä uusimman ja isoimman Xbox 360 mallin pilkan hinnalla.
Ihan tällä samalla nimellä voi huhuilla, jos tantereelle eksyy. Mutta pankaa kutsuun jotain tekstiäkin. En ryhdy random "bigdickkillaz"in frendiksi ihan tuosta vaan.

Mitäs muuta... No valokuvaustoimintani nytkähti uusille osa-alueille ja samalla pykälän ammatillisempaan suuntaan. Eräs taho etsi tuotekuvaajaa lopettaneen tilalle, joten minä tuppasin käteni pystyyn. Tottakai osaan ottaa mitä parhaimpia tuotekuvia ja syväykset yms. editointitarpeet täytän loisteliaasti!
No onhan tuota kameraa tullut käyteltyä jo hyvä tovi, mutta itse tuotekuvaaminen oli kyllä uutta.
Mutta eihän sitä opi uimaan, jos ei mene sekaan. On kuulkaas äärimmäisen kiehtovaa hommaa tuo puljaaminen valojen, varjostimien ja heijastimien kanssa. Äkkinäinen vois kuvitella että mikäs siinä? Kikotin valkoiselle taustalle, salama kohti ja räps. No silleen saa kyllä näppärästi yksiulotteisen ja helevetin tylsän kuvan, joka luultavasti on vielä täynnä heijastuksia. Just niitä ei-niin-toivottuja.
Kokeileppas huviksesi ottaa kuva jauhoista lasikipossa, valkoisella taustalla. Siitä pitäisi saada sävykäs, ulotteikas ja myyvä kuva.
Ai että minä sitten tykkään oppia uutta!
Bonarina vielä pikkuveljeltäni lunastama piirtoalusta. Nimittäin kynällä tuo kuvien käsitteleminen on jotenkin huomattavan luonteikkaampaa, kuin hiirellä tökkiminen!

Tykkään minä toki oppia vanhaakin. Olen pitemmän aikaa funtsinut, miten saisin hyvän, mutta hellasäröttömän äänentoiston keittiöön. Tähän asti mulla on ollut pienet Paradigmin skobet airportin perässä yläkaapissa, jonka olen sitten aina tarvittaessa aukonut. Se on sisäsiisti ratkaisu vain silloin, kun kaappi on kiinni. Eikä se soundikaan nyt ihan kuminavapaa siellä kaapissa ole ollut.
Mietin jo jotain satelliitti+snadi subi yhdistelmää, mutta sitten ne rumat pöntöt pitäis ripustaa seinälle ja on niitä johtojakin ja... Sitten kaveri vinkkasi ohimennen, että josko hälle löytyisi jostain kailottimet takkahuoneeseen halvalla? Että viitsisinkö kattella, kun hän ei niistä mitään ymmärrä. Noh tori.fi auki ja hän sai Wharferdalea pilkkahintaan. Mun silmääni rupesi samalla hivelemään tosi oudot Silversoundin "Hienot retrokaiuttimet" Mitään infoa en kyseisistä pöntöistä löytänyt, paitsi että niillä oli jotain audiopatentteja joskus seisarilla. Hintapyynti oli muutaman kympin, joten päätin mennä riskillä ja noudin ne lähialueelta kotiini. Ja kyllä! Ennakkopheelikseni osottautui oikeaksi. Päällä on 10" elementti ja kahdella sivulla on diskantit. Pohjassa on refleksiaukkoa. Toisin sanoen ne tuppaavat ääntä  huoneeseen aika laajalla kentällä. Ja oi sekä voi, miten nätti se äänimaailma onkaan. Seisaripahvi se siellä liikkuu nätin muhevasti. Mitkään hifipöntöt nämä eivät ole, vaan pikemminkin musafiilistelykailottimet. Kyllä kelpaa istua iltaa ja laittaa ruokaa! Led Zeppelin ja vanha Meideni ei ole koskaan kuulostanut paremmalta ja vieläpä isohkon keittiömme joka kolkassa! Kertaakaan en ole vielä uskaltanut tuupata näistä täyttä hönkää pihalle. Emme ole omakotiasujia, saatika metelipettrereitä! 

Kommentit

Suositut tekstit