Moi taas nääs

Alkuvuosi toi yllättäen muassaan uusia kujeita.

Varsinkin vuodenvaihteen molemmin puolin, olisi aina suotavaa, että keikkaa olisi enemmänkin. Aika perus tilanne kaikille äänialan immeisille, paitti niille reissaavaisille jotka kiertävät jonkin isomman aktin kanssa maailmalla. Noh itsehän olen Tampereelle muuttoni jälkeen käynyt epäsäännöllisesti tuurauskeikalla Yo Talolla aina joutessani. Ja vieläpä mielelläni. Kyseisessä paikassa on mukavaa henkilökuntaa ja mielenkiitoisia akteja ja tapahtumia riittää todella laajalla skaalalla. Akustiikka ei ole hassumpi ja siellä saakin melko vaivattomasti hvyvän balanssin aikaiseksi, jos homma on lavalla tolkuissaan. Tekniikka on kohtalaisen hyvää, siihen nähden että budjetti on aika minimaalinen ja paikassa henkii menneiden äänivastaavien haamut. Eli mm. uudet järjestelmäpiuhat on vedetty aina entisten rinnalle ja siitä ottaisi selvää tuskin audioargeologikaan.
Ja juuri sehän minua on tolkun miehenä ottanut vähän päähän.

Vaan enääpä ei voi valittaa, tahi napista. Pauliina, joka tekniikasta on nykyään vastannut, soitti tuossa taannoin ja ilmoitti muuttavansa Tsadiin ja kyseli, josko ottaisin Lehtivuoren Jussin kanssa Tekniikanpestin haltuuni? Lupauduin sillä varauksella, että keikkailun hoidan kuten tähänkin asti.
Eli kesäaikaan Jussi tekee enemmän ja ylijäämät tuuraajilla.

Heti ensimmäiseksi käytimme yhden päivän putsaamalla vuosien tauhkan toimistosta. Lopputulemana toista kuutiota tavaraa varastoon ja pari roskiin. Seuraavana päivänä siivosin lavan ja mikkikaapin. Pari jätesäkillistä turhaa löytyi sieltäkin, kuten myös yksi imurillinen vuosien saattoa.
Vielä pitää räjäyttää etupää miksereineen, sekä valotiskeineen ja kasata koko homma uusiksi.
Niin ja jossain vaiheessa, asap. katosta puretaan kaikki lamput ja piuhat ja järkeistetään koko pläjäys.
Eilen vietimme yöhön asti opiskellen mestarin johdolla Chamsysin käyttöä. Jumaliste että tuli paljon omaksuttavaa. Logiikka. Mikä logiikka? Miksi muka napista jossa lukee "undo" pitäis peruuttaa edellinen asia? Sehän olisi tylsää. No joo, mutta nyt osaan sentään alkeet, enkä enää pelkää ko. systeemiä ihan niin paljon.

Hyvästä tehdään parhaampi. Odotan innolla!

Kommentit

Suositut tekstit