torstaina, heinäkuuta 11, 2013

Musiikkielämää

Taas pitää oikein istua vartavasten alas ja päivittää kuulumiset, etteivät pääse kertymään.

On näetsen aina sitä isompi kynnys aloittaa uutta postausta, mitä enämpi onpi muisteloa.

Jahas, sitten viimekerran olen keskittynyt keikkailun ohella pitkästä aikaa omiin musahommeleihini.
NI:n Reaktor on aina siitä lähtien, kun Ville H sen mulle aikoinaan ekaa kertaa esitteli, ollut ohjelmana mulle sellainen kiehtova, mutta ah niin salaperäinen softasyna. Se tarjoaa aina vähintäänkin yllättäviä soundiratkaisuja. Kyseessähän on siis täysin modulaarinen softasynarajapintahässäkkä, jolla kasataan synat, efektit, sekvenserit, etc... joko ihan alusta, pienistä osasista, makroista tahi sitten ladataan muitten valmiita synia.
Ikinä en ole sillä vaan saanut tehtyä mitään etäisestikään haluamaani, mutta siitä huolimatta se on ollut monesti käytössä. Noh mutta nyt on ollut aika opiskelun ja sehän alkaa hyvin pikkuhiljaa aueta. Siinä samalla olen myös tehnyt melkolailla musiikkia. Muunmuassa nämä kaksi biisiä ovat syntyneet puhtoisesti ko. softanpätkällä.

Possible Apple-Lamellae

Possible Apple-Sails and cordage

Mitäs muuta?

Päiväni murmelina-tyyppisesti löysimme itsemme vaihteeksi Himokselta. Tälläkertaa siellä oli iskelmäfestivaalit ja siellähän mekin humppasimme Jukan ja SEB:in kanssa. Aikalailla iisi oli tilanne, kun kaikki oli ihan samassa iskussa kuin viikko sitten. Load, sanoi tiski ja eikun menoksi.

Vuosittainen Kuopion viinijuhla oli taas seuraavana vuorossa. Jos viime vuonna oli haikeaa desibelirajojen suhteen, niin nyt oli vielä haikeampaa. 90dB oli maksimi. Se on aika vähän. Itseasiassa ihan naurettavan vähän. Kerrankin otin ilomielin vastaan masterissa olleen Maxx:in, jonka yleensä heitän lähes poikkeuksetta bypassille. Hyvä vehje, mutta mä diggaan vedellä paljaalla. Reipas limitteri ja rapea kompressointi kehiin ja hitto että sehän alkoi kuulostaa vähän ajan kuluttua ihan pirun hyvältä. Tietty se kuulosti vähän kaupalliselta radiolta, mutta minkäs teet. Ihan mukavaa välillä kun on haasteita, jotka päätyvät onnistumisen tunteisiin.
Bäkkärillä oli erinomaista viiniä ja letkeä tunnelma, Mutta ruoat, jotka olivat viimevuonna ihan huippua, olivat tällä kertaa jotain käsittämätöntä. Kalkkuna maistui grillimakkaralta ja kuhafilettä olisi voinut käyttää kärpäslätkänä. Uh... Jatkoimme pörräämistä puistoissa ja rannoilla melkolailla aikaseen, koskapa nukkumesta oli Batesin motelli kaukana ja takseja oli mahdotonta saada sääliseen aikaan.

Mulla oli itseasiassa tarkoitus kertoa samalla viimeviikonlopunkin menoista, mutta taustalla kuumottaa uusi biisi. Tajusin nimittäin, että dubstepillähän ei ole mitään tekemistä dub-musiikin kanssa ja sille täytyy tehdä jotakin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti