Sata salamaa

Ja kas, flunssa helpotti. Eihän siihen mennytkään kuin kolmisen viikkoa.

Mökkihöperöyttä välttääkseni olen MW2:den ohella lueskellut valokuvaajien blogeja ja inspiroitunut virittelemään salamalaitteita ympäri kämppää ja treenaamaan valaistusta itseni kanssa. Vähän on jyvää alkanut löytymään ja monenmoista vekkuluutta, kuten se että mitä lähempänä valo on, sitä pehmeämpi onpi jälki. Joku päivä kaappaan kauniin vaimoni linssin eteen, niin tulis sitämyöten kertaluokkaa nätimpiä kuvia.
Specktral

Joskus pitäis varmaan investoida ihan kunnon salamaan. Ostin aikoinani tuommoisen hinta/laatusuhteeltaan hehkutetun Nissin Di622:n joka on ihan perus-salamana mitä mainioin, mutta manuaalimoodissa kaataa ainakin 60D kameran ja orjamoodissa se pitää laukaista kameran sisäänrakennetulla ETTL-II tyypin räpsyllä. Muuten se ei ala millekään. Lisäksi se tarvii sen verran suuren jänniteen lauetakseen ulkoisesta triggeristä, että perus orjakenno, tahi halpis radio, ei nekään futaa. Eli ihan hyvä, mutta ihan paska.

Me, myself & nose
Onneksi muutossa löytyi vanha Nikonin SB-28, joka toimii ko. halpislaukaisimien kanssa kuin unelma. Lisäksi sen voi säätää manuaalisesti ihan millaiseen moodiin vaan! Ainoa miinus on sisäisen orjakennon puute, mutta onnekeksi moinen kilke ei maksa juuri mitään. Tämän lisäksi mulla on erään kamerakaupan loppuunmyynnistä parilla kympillä ostama halpa cullmanin halpis-salama, jossa on hyvät orjakennot kaksin kappalein ja tehonsäätö. Sen kun vielä maskasin valkoisella teipillä, niin sehän on melkein ihan hyvä täytesalama. Mitä nyt kestää latautua vuosisadan, mutta mihinkäs sitä kiire valmiissa maailmassa?

Tre Poro
Vielä pitää hommata valkoinen sateenvarjo tuon hopeaisen reflan lisäksi. Ja joskus kyllä investoin vielä kunnon radiolaukaisimiin. Ehdotuksia?

Presidentiksi

Kommentit

Suositut tekstit