torstaina, tammikuuta 19, 2012

Ensimmäisen maailman eloa

Tässä on ollut tällaista hiljaiseloa, niin mitäpä siitä kertomaan...

No vaikka sellaista, että musaa syntyy. Nyt on aikaa tuupata vanhoja projekteja eteenpäin, kun keikkahommat alkaa toden teolla vasta maaliskuun puolella. Tästä yhdestä kolmen kimpasta, tulee valmistuttuaan ihan erinomaisen mainio platta, mutta samalla sen maailma on niiin outo, että saapa nähdä miten ihmiset osaavat vastaanoton. Eli hyvin menee, mutta menköön.

Yks vittumainen homma on tosin osunut tuulettimeen: Olimme nimittäin erinomaisen tyydoja Elisan viihdepakettiin. Television ominaisuudet olivat monipuoliset ja joustavat. Mikä parasta, ohjelmia pystyi jopa donaamaan koneelle, jotta niitä voip katella liikenteessäkin. Nettikin toimi moitteetta, mikä ei suinkaan ole itsestäänselvää, onhan vasta vuosi 2012.

Kas joulun tienoilla tuli rappukäytävään lappu, että sonera vetää taloon valokuidun, minkä myötä kaikki kaapelipalvelut lakkaavat toimimasta tammikuussa. Eli jos haluat nettiä ja muuta hupia, niin vaihtoehdot ovat... noh se sonera. Mites ne kilpailunrajoittamispykälät menikään? Ei vissiin mitenkään!!!
Sopparit tehtiin ja 100/10Megaisesta yhteydestä sovittiin. En oo lukuisista puheluista ja meileistä huolimatta päässyt vieläkään yli 20Megan. 10-20/7.4 on nopeus ja näemmä pysyy.

Telkkarin ominaisuudet ovat kankeat: Tallennettuja ohjelmia voi kelata joko 5 tai 10 kertaisella nopeudella. Ja tätä ei voi ite valita, vaan se valkkaa sen ihan randomilla.
Ohjelmia ei voi äänitellä silleen, että vaikka jonkun sarjan kaikki jaksot tallentuis aina automaagisesti.
Jos jossain on kansiotoiminta, niin moista en oo kyllä löytänyt.
Niin ja omalle koneellehan niitä ei tosiaan saa. On kuulemma laitonta. Jännä että elisalle se ei ole.
Ja maksukanavien ohjelmia ei voi tallentaa mitenkään!

Ja se asiakaspalvelu on sellaista, että kun ilmoitan että homma kusee, niin parin päivän päästä soittaa ihminen, joka pyytää tekemään vikailmoituksen robotille. Sitten taas parin päivän päästä soittaa toinen ihminen, joka kysyy samat asiat ja päätyy siihen ettei osaa auttaa ja pyytää tekemään vikailmoituksen toisaalle, joka... Ja parhaimmillaan näitä ihmisiä on soitellut samasta asiasta 5min. välein, eikä kukaan ymmärrä, miksei muka netti ole tuon nopeampi. No mitä jos lähettäisitte jonkun asiantuntijaihmisen paikan päälle mittailemaan fyysisesti kaapeleita, ynnä muuta verkolle ominaista kilkettä??!!!!

Onneksi Kamera toimii ja putki on pitkä. Menen ulos kuvaamaan tuiskua.

Kameramies

7 kommenttia:

 1. Vai että elisaviihde on toiminu? Ensimmäinen olet joka niin sanoo! Minun kokemukset (ja kaveripiirin) on just päinvastaiset. Siis just nuo tv-palvelut. Boxi ei saa koskaan yhteyttä verkkoon, että vois tallennettuja ohjelmia kattoa. Tallennusta ei voi ruveta kattomaan ennenkuin se ohjelma on loppunut ja tallennus verkkoon valmistunut. Jos pistät normilähetyksen pauselle tai time shiftille vai mikä se nyt on ja sitte painat playta niin koko boxi on jumissa. Vähintään kerran viikkoon boxi menee niin jumiin, että muu ei auta kuin virtajohdon irroittaminen ymsyms... Ja samaan aikaan kun tv:n kautta ei toimi mikään niin kuitenkin laajakaista toimii muilla laitteilla moitteetta. Kummaa hommaa.

  VastaaPoista
 2. No siis kyllähän elisakin välillä jumitti ja kaatuili, mutta oli se joustavuudessaan kuitenkin ihan eri luokkaa kuin tämä Sonera.

  Just tuli tekstiviesti:
  "Hei, verkonhallintamme on tutkinut ilmoittamanne vian. Vika verkosta ei löytynyt. Tarvittaessa saatte apua modeemi ja tietokoneongelmiin Helpson palvelusta. 2,99€/min"

  Kiitti vidusti tästäkin. Silti tuo yhteys muodostuu koneelle huimalla 10Megan vauhdilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe :) ite oon miettiny että pitäiskö yrittää ruveta purkamaan Elisan määräaikaista sopimusta, mutta ei taida toisaalta olla oikeen parempaakaan vaihtoehtoa...

   Poista
 3. Yo.
  http://elisaviihde.fi/etvrecorder/ täältä voit tehdä jatkuvat tallennukset ja luoda kansiorakenteen näppärästi. Jatkuviin tallennuksiin kannattaa laittaa asteriski perään. Eli esim "huomenta suomi*" koska osassa ohjelmista on 2012 tullut ikäraja ohjelman nimen perään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja siitä "joystick" napista saat hypättyä joko 30sek (ylös) tai 5min (oikea) eteenpäin. Ja taaksepäin samalla tavalla.

   Poista
  2. elisaviihteessähän saa hypättyä numeronäppäimillä sen numeron verran minuutteja eteenpäin. Mutta eikös jazmanaut tuossa puhunut, että sonerassa ei tämä onnistu, vaan on vaan 5 tai 10 kertainen kelausnopeus?

   Poista
  3. Katos. Eipä ollut ajatusta mukana tässä. Toivottavasti saat Soneran skulaamaan. Ja kiitos Alanko numeronappivinkistä!

   Poista