tiistaina, marraskuuta 15, 2011

Pat & Mat meiningeissä

Lähiaikoina olen rempannut...

Uuden kämpän seinistä revittiin kättelyssä vanhat kahekskeetluvun ilmentymät, eli ruskeat kangastapetit välittömästi fiduun, joka ei tietenkään sujunut täysin kivuitta. Tapeteista jäi taustapaperi seinään. Internetin tietäjät, sekä parikin remontti-ihmistä kertoivat, että sitä on kyprokista ihan turha yrittää poies, mutta vain yksi kannustava täti-ihminen paikallisessa rautakaupassa, sai meikäläisen päättämään hypätä sysiin, tahi saviin. Myös se tuki koettamista, että me haluttiin seinistä tasaiset ja tietyn sävyiset, eli maalatut, eikä maalattavia tapetteja saa kuin kohokuvioituina. Mikä on sangen omituista.
Loppujen lopuksi juuri sopivan maltillisella annostelulla kuumaa vettä sienestä seinään ja noin 10 min. ässehtäminen, irroitti paperin, sulattamatta kyprokkia. Olihan se silti vittumaista ja aikaaviepää puuhaa, mutta mitäpä sitä ei asuntonsa ja visionsa eteen tekisi? Vielä tanakka hionta ja perusteellinen värikarttain tutkinta, niin nytpä meillä on olkkarissa uudet seinät. Isot seinät vivahtavat keltaiseen ja töllöseinästä tuli aavistuksen sinervään taittava neutraalin harmaa.

Seuraavaksi olis vuorossa keittiön seinä, jonka väri tulee olemaan aika lähellä sitä helvetin aluspaperia. Se nimittäin oli kovin kivan värinen, vaikkei materiaali viehättänytkään. Niin ja eteiseen pitäis löytää vielä jotain nastaa. Ehkä vihreetä tapettia tms. Ikinä en oo tapetoinu, mutta onneksi netistä löytyy konstit kaikkeen:


Ei oo kuulkaa helppoa tää sisustushässäkkä. Niin tai halpaa. Löydettiin nimittäin se The TV-taso, ja johan hinta hyppäsi. Miksi tyylikäs ja hyvä, on myös kallista? Keittiön lamppukaan ei ole ihan ilmainen.
Onneksi sängynrungon saa ikeasta, kuten myös pienellä häkkäämisellä mun työhuoneen/studioni kaluston.

Niin ja hei, tää Tamperehan on ihan mahtava paikka ja Amuri, mitä parhain kaupunginosa. Kaikki kaupat lähellä. Safkaa, soittimia, kirjoja, alkohoolia ja kirppiksiä riittää. Niin ja loistavia ravinteleita. Hämeenkadun gastropub on vahvana ehdokkaana uudeksi juttutuvaksi. Hyvä sushimesta on vielä hakusessa.

Lieviä sopeutumisvaikeuksia ovat aiheuttaneet tervehtivät bussikuskit, sekä kaupankassat jotka kommunikoivat kokonaisilla lauseilla. Kaikkeen tottunee.

Nyt pitäis vaan keksiä jotain duunintynkää vuodenvaihteeksi. Jukka Poika, Raappana ja varsinkin bändinsä SEB, on keikkatauolla helmikuuhun asti, joten keikoille saa kernaasti pyydellä. Nyt olis hyvää aikaa myös miksailla äänitteitä. Vihi vihi ;)

5 kommenttia:

 1. Jos et jo luonnollisesti refleksillä näin tee, niin pistä kuitit talteen. Onhan sulla nyt huomattavasti isompi osa asuntoa toiminimen käytössä, eli vuokrasta tietty neliöosuus on hyvityskelposta verotuksen kannalta. Ja tottahan koko kämpän kalustuksen pitää olla akustillisesti pätevää, joten eiköhän nuo multimedia-tasotkin mene kaiken järjen mukaan firman piikkiin.

  VastaaPoista
 2. Se on muuten totta, tuo kalustepuoli!

  VastaaPoista
 3. Tampereen sushi-vaihtoehdot taitaa olla pitkälti Maruseki ja sit Kauppahallissa joku toinen paikka. Ensinmaittu on hyväksi havaittu, Kauppahallin puodista ei oo kokemusta.

  VastaaPoista
 4. Maruseki on ollu parhaimmillaankin ihan ok. Yleensä harvinaisen keskinkertaista on siellä. Kauppahalli pitää testata.

  VastaaPoista
 5. http://portal.vero.fi/public/default.aspx?uielementsize=2&nodeid=7853#Työhuonevähennys

  VastaaPoista