maanantaina, heinäkuuta 04, 2011

Rullailua ja kuvvailua

No niinhän siinä kävi, että vaikka mieli on nuori, niin ruumis palauttaa aina takaisin maan pinnalle.
Nimittäin viimeviikolla päätin treenata ollieni iskuun ja omistin pelkästään tälle rullailuharjoitteelle vähän toista tuntia. Illalla sitten tuntui lievää kolotusta nilkassa, joka vain paheni seuraavalle päivälle. Nyt sitten ollaankin otettu iisisti siitä lähtien. Pitänee vaan muistaa, että nuo vaivat, mitkä rasittivat jo aktiiviaikoina, eivät ainakaan ole minnekään kadonneet. Uinuvat vainen. Siitäpä viisastuneena päätin tiputtaa tämän kesän "skedetemppu päälle™" tavoitteeni vanhasta lempparistani: imposiblesta, toiseen kestosuosikkiini pressureflippiin.
Nyt jalka alkaa tuntua jo paremmalta. Onneksi ulkona sataa!

Boaz

Jaloista puheenollen: Tarvitsin uudet skedekengät. Nimittäin nilkkojen ja polvien lisäksi olen onnistunut taannoin tuhoamaan liian pehmeillä kengillä myös jalkapohjani. Painuin siis laminaan ja esitin myyjälle paradoksaalisen toiveeni: Ohutpohjaiset, matalavartiset skedekengät mahd.jäykillä pohjilla.
Hetken päätään raavittuaan, otti hän esille Niken ZoomFP popot, jotka on kyllä taas yhdenlaiset insinöörityön taidonnäytteet. Ne istuvat kuin hansikkaat, sisällä ei ole saumoja, eivät paina mitään, kestävät kulutusta ja huh mikä grippi! on taas kyllä kehitys kehittynyt.

Varis

Koskapa en ole päässyt rullaamaan, viikonlopulle sattui vapaata ja pienelle nilkkavaivalle tekee kevyt käveleskely ihan hyvää, on lähipäivät mennyt ihan vallan vaimon kanssa käveleskelöiden ja kameran läpi katsellen. Itse olen järin ihastunut tuohon taannoin hankkimaani sigman 50mm f-1.4 linssiin ja vaimolla, hälle vastikää hankitun canonin 500d:n nokalla on tämän viikonlopun killunut vanha mutta pätevä Tamronin 80-210 telezoomi.
Toi viissatanen on muuten ihan tajuttoman hyvä peli. Ensinnäkään se ei paina paljon mitään, varsinkaan mun 30D:hen verrattuna. Ynnä siinä on ihan mieletön kuvanlaatu, se tarkentaa huikean nopeasti ja isot voi vetää melkoisen korkeiksi, ilman pahoja kohinoita.
Kai se täytyy joskus hamassa tulevaisuudessa päivittää omakin runko 60D:hen, joka painii teknisesti tuon kanssa samassa luokassa, mutta on isompi ja painavampi. Mä preferoin isokouraisena tollaisa järkäleitä, joita voi talvellakin käyttää vaikka hanskat kädessä ja jossa on kaikki säädöt esillä. Valikkohyppely ei oo mua varten. Viikonlopun(kin) satoa voip väijyä täältä.
Deeep
Kameroista puheenollen: Pikkubroidi oli sijoittanut sellaiseen Olympuksen "mikro 4/3" runkoon, johon saa näemmä linssiadaptereita joka lähtöön. Nimittäin jos kompakti kamera mitä moniaisimmin linssivaihtoehdoin kiinnostaa, niin kannattaa tarkastaa näiden "micro fourthirds":ien tarjonta.
Broidin otoksia voi yytsiä täältä.

Raidat

Kuvista puheenollen: Vasta ilmestyneessä Jukka Poika kirjassa on melkoinen läjä meikäläisen ottamia kuvia ja muutamia vaimonkin nappaamia. Muutenkin opus on mitä mainiointa kesälukemista.


1 kommentti:

  1. Kiva että joku vielä ottaa mustavalko valokuvia, mutta kyllä tuo tytön kuva on sävykäs.

    Teuvo Noormarkusta

    VastaaPoista