tiistaina, marraskuuta 02, 2010

Musiikkia kansalle

Jopas oli maakuntamatkailua sano!
Perjantaina keikka vei Garrulus glandariuksen bändin kanssa Lohjalle, missä oli lisäksemme standuppia ja aimo lauma todella kännisiä nuorisolaisia. Kohokohta oli se, että pääsi yöksi kotiin!


Seuraavana päivänä valmistuimme henkisesti perseen puutumiseen ja läksimme matkaan kohti Kaustisia.

Nyt täytyy palata ajassa noin kahdeksan vuotta taaksepäin, jolloin viimeksi kävin keikalla kaustisilla.
Silloin miksattavana oli Disco-niminen populääriyhtye, eikä siitä reissusta jäänyt juurikaan hyviä muistoja. Ruoaksi saimme ala-arvoista pizzaa, kamoja pois roudatessa sai osakseen vittuilua ja tönimistä känniääliöiltä ja joku yritti pölliä valokalustoa, noin niinku "vitsi vitsi" -hengessä. Myös tappouhkauksia saimme niskaamme ja aamulla havaitsimme, että bussin peilit ja lamput oli pantu paskaksi. Pelotti ja vitutti!

Noh, mutta tuosta episodista oli tosiaankin vierähtänyt jo tovi aikaa, joten en antanut sen juurikaan vaikuttaa fiilikseeni.
Körö körö sanoi auto, mutta jo kuuden tunnin perästä alkoi määränpää häämöttää. Navigaattori kertoi, että seuraavasta liittymästä oikealle ja se on siinä! Jee!!!!...."VARO!!!" hihkaisin, koskapa pilkkopimeällä tiellä, juuri ennen kyseistä risteystä hoippuroi isolla amplitudilla humalainen roikale, keskellä tietä, ilman heijastimia ja mustissa vaatteissaan. No sepä täpäryys herätti kivasti!

Ja ei kun roudaamaan. Onneksi pihalta oli ramppi suoraan lavalle. Kamat pystyyn ja ruokaa nälkäänsä kyselemään. Osa sitten läksi hakemaan keikkapaikan tarjoamat pizzat... Teboililta. Yllätys ei ollut suuri, kun pizzapohja paljastui sellaiseksi marketin pahviseksi valmispohjaksi, tomaattikastike ketsupiksi ja kuten jälkikäteen selvisi, katkaravuista (joita en muuten tiennyt saatika havainnut siinä olevankaan) tuli osalle bändiläisistä, itseni mukaanlukien, illemmalla vatsanväänteitä. Noh huumorilla kuitattiin sapuska. Sattuuhan näitä :/

Meno parani oleellisesti, kun menimme välissä majoituspaikkaan, joka oli typpiä- perhemajoitus. Eli viihtyisä mökki siinä lähistöllä peltojen keskellä. Siellä kelpasi hengata ja käydä loistavassa puulämmitteisessä saunassa.

Sitten pitikin jo lähteä takaisin keikkapaikalle. Paikalle oli tullut mukiinmenevästi jengiä. Siis kirjaimellisesti. Jumalation, miten kännistä sakkia! Kourallinen heistä jaksoi jopa kiinnostua bändistä, josta olivat maksaneetkin. Siis muistakin kuin niistä radiosoittobiiseistä.
Eräässä vaiheessa keikkaa napsin mikserin takaa kuvia bändistä, kuten tapanani yleensäkin on.
No kohta selkäni takaa kuuluu epämääräistä mölinää ja kun käännyn katsomaan, mitä asiaa, tarttuu mölisijä kraivelistani kiinni ja rupeaa tivaamaan varsin agressiivisesti, että mitä helvettiä minä kuvailen??!!! Taika-Jazma teki maagisen aikidoliikkeen variaation ja käski yllättävän agressiivisesti urpon painua helvettiin siitä mesoamasta. Sen jälkeen sain odotuksieni vastaisesti miksata keikan rauhassa loppuun. Etupää kiireesti nippuun ja takahuoneen kautta roudaamaan.
Kohta basisti tuli vastaan oudon oloisena. Selvisi, että hän oli erehtynyt piipahtamaan baarin puolelle tsekkaamaan tunnelmia. Alta kahden minutin oli tullut turpaan. Loppuroudaus tapahtui ennätysvauhdilla. Halusimme harvinaisen kollektiivisesti painua paikasta hevon vittuun!Alta kahdeksanvuoden ei tarvi pyytää kaustisille keikalle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti