torstaina, elokuuta 19, 2010

EI!


Oulussa ajettiin nuoriso kokoontumasta viikonloppuiltaisin kävelykadulta ja sitten valitettiin, kun tekemisiään on vaikea seurata, kun ei tiedä missä ne luuhaa.
Tämän jälkeen nuoret löysivät tiensä keskustassa remontoituun uimarannalliseen saareen, jossa saivat olla melkein koko kesän keskenään, kunnes lähialueen arvokiinteistöistä tuli valituksia ja viranomaiset päättivät suuressa viisudessaan lukita tämänkin julkisen tilan yöksi.
Myös eräs keskustan tuntumassa sijainnut, palanut rauniokompleksi, joka omaehtoisesti muutettiin taide/skeittikeskukseksi näyttelyineen ja ramppeineen, torpattiin vartijamuuriin.
Se kun on helpompaa niin.

Helsingissä oli vallan vireä graffitikulttuuri ja maailmalla oltiin heräilemässä siihen, että meillähän on ihan oikeasti vakavasti otettava urbaani taidemuoto tässä käsillä. Äh paskat, liian vaikeata ymmärtää moista hommelia. Kriminalisoidaan, ja nollatoleranssilla loput!

Nyt on ollut puhetta Esplanadin muuttamisesta kävelykaduksi. Kaupunkilaiset pitäisivät sitä tosi hyvänä ja fiksuna asiana, paitsi tietty nää yleisönpalvelijat, kuten apulaiskaupunginjohtaja ja muut päätäntäelimet. Tulisi kuulemma liian kalliiksi ja autioittaisi keskustan. WTF??!!?

Kaljakellunnasta tuli roskia ja dirikat ovat raivoissaan, kun tapahtumaa ei järjestänytkään jokin tietty taho. Kas kun ei ole järjestäjiä, niin hommaa on vaikea kieltääkään. Roskiakin parin tuhannen ihmisen seikkailuista syntyi.
Kenellekään ei tietty tullut mieleen tsekata facebookista, mihin enemmistö on rantautumassa ja roudata sinne siirtolavaa, jonne veltohkot kelluntavälineet voisi dumpata.

Nyt ne vihdoin on hallituksessa kirjanneet lakiin myös tupakkatuotteiden käytön loppumisen suomessa.

Eikö nyt vittu vieköön hallitus voisi keskittyä johonkin oleellisempaan, kuin ihmisten henkilökohtaisiin valintoihin? Luulis että energiapoliitiikan, työttömyyden ja sen sellaisten asioiden kanssa olis ihan tarpeeksi tekemistä?
Ja eiks sitten nää kuntien dirikat vois kans hoitaa niitä asioita, joita ne on valittu hoitamaan, eikä yrittää vain seivailla nykyistä ja tulevaa virka-asemaansa ja päästä kaikesta vastuunkannosta niin perkeleen helpolla!?!


Poliisinäyttely

Petja on taas asian ytimessä ja pesee kaunopuheisuudellaan tuohtuneen Jazmanautin mennen tullen:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti