keskiviikkona, maaliskuuta 25, 2009

Slaavilaista huumoria

Zori nyt vaan, että poikkean tavoistani, mutta nyt on kyllä linkkipostuksen paikka!

Viron vastainen mielenosoitus Pietarissa jäi yhden ainoan Nashi-aktivistin varaan, sillä järjestö ei ehtinyt hankkia ajoissa mielenosoituslupia.

- Kuulimme Suomessa järjestettävästä seminaarista niin myöhään, ettemme ehtineet hankkia lupaa isommalle mielenosoitukselle, kuvaili Viron konsulaatin edessä vihreässä viitassaan seisonut Viktor Popov Ilta-Sanomille.

Popovin kyltissä luki: "Emme anna fasistisen tartunnan levitä."

- Ilman lupaa meillä saa osoittaa mieltään vain yksi henkilö kerrallaan. Seison tässä jonkin aikaa, ja sitten tilalleni tulee toinen aktivisti, Popov kertoi purevassa kevätsäässä.

Nashi-nuorten tempaus alkoi Viron konsulaatin edustalla puolenpäivän jälkeen Suomen aikaa. Paikalle tuli myös kaksi Nashi-nuoriin kuuluvaa tyttöä, jotka uhmasivat yhden mielenosoittajan sääntöä.

- Tytöt osoittivat mieltä kahdestaan, joten veimme heidät miliisiasemalle, kertoi konsulaatin edessä päivystänyt miliisi.

IS:n toimittaja ja ohikulkeneet ihmiset saivat pysähtyä vapaasti puhumaan Popovin kanssa, joka seisoi kyltteineen konsulaattia vastapäätä, tien toisella puolella.

Kun Venäjän oppositio on järjestänyt aiemmin samantyyppisiä yhden hengen mielenosoituksia, paikalle tulleita toimittajia ja kansalaisia on usein estetty puhumasta mielenosoittajien kanssa, koska heidän on tulkittu liittyvän siinä samalla mukaan mielenosoitukseen.

Popovin mukaan Virossa yritetään nyt kirjoittaa uudelleen maan historiaa ja maassa on nousemassa "fasismi, joka kohtelee eriarvoisesti ihmisiä".

Veistä tähän nyt sitten jotain koomista kommenttia, kun kahvit on näytöllä ja vesi valuu silmistä!

Pannaan tähän nyt vähän jotain pseudohyödyllistä linkkivinkkiäkin.
Jos oheinen absurdius naaratti, niin hankippa käsiisi nämä kirjat:
Italo Calvini:Koko kosmokomiikka.
Daniil Harms:Ensiksikin ja toiseksi


Curve

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti