Napakettu Naalisvaaran seikkailut

Helsingin nuorisoasiainkeskus repäisee taas. Ne on ihan tosissaan lyöneet taas pienet byrokraatin päänsä yhteen, menettäneet lopunkin tajuntansa ja tulleet siihen lopputulemaan, jotta lapsille ja nuorille on hyvä olla yksi
keskitysleiri...
keskitetty kulttuuri-innovaatiomegapolis, tms. Eikä suinkaan monta kustannustehotonta, pienen ihmisen kokoista nuokkaria.
Niin että mitäkö? No sitä vaan, että ovat lakkauttamassa useamman kuin parikin erittäin hyvin toimivaa pitkän linjan mestaa, jonka nuoret ovat ottaneet omakseen ja oikein viihtyneet ja sitä kautta pysyneet poissa kaduilta (Kadut nimittäin on pahasta ja niitä tulee välttää kuin ruttoa!). Toinen lakkautettavista paikoista on jo legendaariseksi muodostunut Munkan nuorisotalo demostudioineen josta mm. hesari kirjoittaa näin:

"Rakennuksen alakerrassa sijaitsee maankuulu demostudio, jossa menestysyhtyeet kuten HIM, Don Huonot, Zen Cafe, Von Hertzen Brothers, Egotrippi, Children Of Bodom ja The 69 Eyes ovat tehneet uransa ensimmäisiä äänityksiä. "

Ja toinen on Harjun nuorisotalo, jossa demojaan ja häppeninkejään on vääntänyt toinen mokoma pieniä ja suuria muusiikintoimijoita, kuten esim. itse.

Näitten toimivien paikkojen tilalle kaupungin byrokraatit ovat hommanneet sörkästä 3500 neliöisen tilan, mikä sinäänsä olisi loistava juttu, jos tämä mesta tulisi aiempien LISÄKSI! Mutta vitut. brutaalisti runnotaan pienet alas ja yhdistetään kaikki jättikolossiksi ja odotetaan, että nuoret täyttäisivät nurkat riemusta kiljuen. Herääkin kysymys, onko näillä nuorisoasioista päättävillä itsellään ollut koskaan lapsuutta, tahi edes omia lapsia? Ei se vaan toimi noin!

Loppuun vielä vähän tahatonta mustaa huumoria:

"Uutta toimintakeskusta suunnitteleva osastopäällikkö Leena Ruotsalainen myöntää, ettei Sörnäisiin ole tässä vaiheessa suunnitteilla korvaavia musiikkitiloja. "Projekti etenee vaiheittain. Teemme ensin selvitystyön ja päätämme asioista vasta sitten. Lähtökohtaisesti nuorten musiikkitoiminta turvataan."Katsomo

Blogin kirjoittaja on seurannut aiemmin vierestä nuorisoasiainkeskuksen hallituksen kokouksia ihan kutsusta ja vittuuntunut jo tuolloin isojen poikien ja tätien leikkeihin, joiden vaikutus ulottuu konkreettisesti nuorten elämään lähinnä siten, että häädetään nuoret sinne pahamaisille kaduille, kun niitten tarpeita ei yksinkertaisesti ymmärretä sitten yhtään. Ja vaikka ymmärrettäis, niin oma palli ja virka-asema ajaa jonkun orastavan nuorisorikollisen yli, kuin hummeri viherpiipertäjän.

Kommentit

  1. Tää nuarisoasiainkeskuksen pelleily on tosiaan surullista,osanottoni.

    VastaaPoista
  2. Täyttä asiaa.

    VastaaPoista
  3. Täyttä asiaa.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit