Junassa

Junassa on lystiä matkustaa. Harvakseltaan on heikompiluontoisenkin ihmisen niin hyvät puiteet olla tekemättä mitään kansantaloudellisesti hyödyttävää. Voipi lueskella, katsella läppäriltä leffoja tahi pelailla X-motoa. Välillä kipaista baarista kaffetta, tai tupakalla. Maisematkin tarjoavat runsaasti virikkeitä, varsinkin päiväs aikaan, puhumattakaan sopivasti ässehtineistä eväsleivistä. Vaimon rakkaudella tekemät. Mikäs siinä on ollessansa. Kunnes harmittoman näköinen naikkonen vastaa makareenaa imitoivaan käläkättimeensä ja rupeaa suureen ääneen puimaan big brotherin avausjakson tapahtumia. Miten ”sekin saatanan huora sitä ja se vitun homo tätä, mistä tuleekin mieleen se yks lissu, joka meikkaa kuin lutka ja jonka lökäpöksyt..”.
Ja tämä naisihminen nakkelee näitä ensimmäisiä kiviä tunnin, joka tosin tuntuu kahdelta.

Keskity siinä sitten Juhani Ahon leppoisaan jutusteluun kalareissuilta. Vähän tuo kertojan ääni tuppaa hukkumaan. Ei se auta, on kaivettava läppäri laukusta, avattava tekstinkäsittelyohjelma, jolla en tosin tänäänkään käsittele tekstiä, tuotan vainen. Luurit päähän ja helvetillinen freejazz möykkä peittää viihdeohjelman syväanaalyysin pahimmilta osin. Ajatella, että tuollakin kälättäjällä on sen verran isot tissit, että se niitten turvin luultavasti pääsee naimisiin. Tai ainakin naimaan, minkä seurauksena... Voi ukko parkaa!

Märkä

Kommentit

  1. Hieno oli se työpäivä, kun kesken ankaran raadannan huomasin netistä löytyvän J. Ahon kalastusnovelleja ilmaiseksi. Ehdottomasti kovaa kamaa.

    VastaaPoista
  2. On! Raahessa ollessani tuumasin kirpparikierrokselle lähteissämme, että olispa hienoa löytää lohilastuja ja kalakaskuja. Kolmannesta tärppäsi :D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit