Popopopopopopmusiikkia

Uusi viikko, vanhat kujeet.
Mua pyydettiin tuossa hiljattain miksailemaan ja jelppimään erään hmm... darkpop (genrettely on niiin öh...) bändin uutukaista. Materiaali miellytti ja del-jazmanaut mies sanoi kyllä. Kaksin on tosin aina kaunihimpi, joten pyysin vanhaa ystävääni Roshia (Loading zone zipaleessa allekirjoittanut rääkkää bassoa ;) ja kolleegani kanssani mätänemään studioon.
Eilen oltiin sitten aloittelemassa sinkkumiksauksia ja fidu kuinka hauskaa oli pitkästä aikaa!

Olemme siis työstäneet musiikkia ja miksauksia yhdessä aiemminkin. Olemme jopa pyörittänyt ammoin yhteistä studiota. Hommia on taannoin tullut tehtyä yhdessä niin paljon, ettei meidän oikeastaan tarvitse nykyään juurikaan kommunikoida keskenämme, ainakaan verbaalisesti. Toinen säätää kaikua ja toinen väpättää kättään oikealla korkeudella, niin siitä sitten on ymmärrettävissä kaiun pituus ja haettu soundi. Oikeasti! Yhteistyömme on saumatonta ja enemmän kuin osiensa summa.
Toki kahden ihmisen työpanos tulee tilaajalle kalliimmaksi, mutta toisaalta tekemisen intensiteetti on huikea. Toinen vääntää snaresoundia ja toinen pelaa päkmäniä, jonka jälkeen väännetään yhdessä bassosoundia tai vaihdetaan vuoroa, tai mitä ikinä. Mutta projekti on ns. tulilla intensiivisesti koko ajan.
Ainoa kakka puoli tässä projektissa on, että homman pitää toimia myös kaupallisesti, mikä taas meinaa aina tinkimistä musiikillisista jutuista. Miksi keskivertokuluttajat ei osta hyvää musaa??? Miks kaiken pitää olla helppoa ja mukavaa???
Noh, mutta tehdään niistä koiruuksista sitten vähän subliminaalisempia.
Studioidarit

Kommentit

Suositut tekstit