Telakka tulessa

No siis huh huh! Plutskujen eilinen Treen telakan keikka oli ihan mielettömän hyvä. Tupa oli myyty loppuun, bändi soitti ihan sairaan fiiliksissään, jengi oli liekittynyt ja minä en henkilökohtaisesti muista, milloin olis ollu noin älden mukavata miksata menemään.
Paikan äänimies oli halolla lyöty, kun käytin soundcheckissä PA:ta (Public adress, ei pää auki) kiinni. Oli olettanut että yhdeksänhenkisestä bändistä lähtis pakostakin isompikin meteli, mutta eipä. Jätkät osaa vetää täysillä, vaikka soittaiskin vähän pienemmällä volalla.
Silloin muusikot kuulevat toisiaan paremmin, yleisöllä ei hajoo pää ja miksaaja voi keskittyä toistamaan sitä musiikkia ämyreistä, sen sijaan, että yrittäisi epätoivoisesti saada laulua esille rumpupatterin ja kitaravallien takaa. Win win!
Hienoutta oli myös se, että muistin panna tuon zoomin äänittimen nauhoitustilaan, niin sai keikan sujuvuudesta vallan todisteita. Bootlekin tynkää tästä oi!

Linjuriauto

Pygmikin tuli bongattua pikaiseen soundchekin lomassa. Oli vaan just kädet täynnä hommeleita, niin ei juuri ehtinyt paria sanaa enempää vaihtaa. Ens kerralla täytyy ehtiä istahtaa tuopposen verran ainaskin.

Kommentit

  1. adressaten , som är finlandssvensk , tycker att PA heter public address :-)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit