keskiviikkona, tammikuuta 16, 2008

Elä sie lotraa

Aikaa sitten, koulun pääsykokeissa kuulin sivusta, kun erään ihotautispesialistin poika kertoi isänsä mietteitä siitä "miten nykyihmiset lotraavat pesuaineitten kanssa, vaikkeivät olisi edes likaisia ja kaiken kukkuraksi hankaavat karkeilla sienillä orvasketonsa (orvaskesinsä?) päreiksi." Vasta tuolloin älysin kyseenalaistaa ikiaikaiset hygieniaopit ja rutiinit, jotka meidänkin (niinkuin teidänkin.) suvussa ovat vakiintuneet. Kärsin koko nuoruuteni kuivasta ja kutiavasta ihosta, mutta tämän käännekohdan jälkeen, kun jätin pois sienet ja saippuat, on ihoni pysynyt huomattavan paljon vetreämpänä kesät, talvet. Saippuaa tulee nykyään käytettyä vain kun siihen on oikeasti tarvetta, kuten pyöräremontin tms. jälkeen.
Voiko joku oikeasti järjellisesti väittää, ettei päivän tai parin aikana kertynyt hiki lähde pois pelkällä vedellä?
Kuontalokysymyksiin en ota sen enempää kantaa, kun en moista omista, paitsi että ne vitamiinit eivät piru vieköön imeydy tuuheuttavasti hiuksiin. Se on fysikaalinen fakta!

2 kommenttia:

  1. Totta, liialla lotraamisella saa ihin huonoon kuntoon.

    Toisaalta näin flunssa ja influenssan aikaan ei kannata tinkiä käsien pesusta. Hyvällä tuurilla säästyt taudeilta koko talven.

    VastaaPoista
  2. Influenssoja vastaan voi käyttää hankkimalla tonkka käsidesiä (saa apteekista, hierotaan käsiin ja annetaan olla) sekä purkillinen hyvää käsirasvaa. Talvella kyllä ratkeaa kuivuuteensa lärvi vaikka ei pesisikään saippualla.

    VastaaPoista