perjantaina, lokakuuta 12, 2007

Talvi tulla tupeksii...

...Ja ihmiset kun töpeksii

Räntää sataa = Pelti rytisee. Autoilijat kun tuppaavat olemaan täällä eteläsuomessa vähän kultakalan kaltaisia.
"Mitä ihmettä tuo valkoinen jutska on, joka peittää maan? Varmaan jotain maalaisten kengissään kantamaa apulantaa... ja pirun liukastakin se on. Onneksi kitymaasturissani on tietokoneeeeee......."
Ja sama homma kahdesti vuodessa. (Se takatalvi nääs.)

Silläpä tekasinkin taas tilastonikkarin mieltäni kutkuttamaan viikonlopun ajaksi taas tuohon oikealle, uuden mielipidekyselyn: Montako peltiä ryttääntyy mielestäsi viikonlopun aikana? Itse veikkaan optimistisesti vain 24kpl

* * * *

Nyt kun päästiin mukavasti alkuun ihmisten liikenne käyttäytymisestä, tai lähinnä ihmisten liikennekäytöksen puutteista, niin päivittelen täten samaan rahaan taas tätä ainaista kevy... kevyien...kevyiden... kevyeen liikenteeseen oikeutettujen käyttäjien... äh!!!
Kävelijöiden ja pyöräilijöiden välistä sotaa. Aikoinaan kirjoitin idiootista, joka löi minua ohimennennessään kylkeen, kun katsoin paremmaksi istua pyöräni selässä ruuhkaisella kävelykujalla ja madella kävelyvauhtia, kun siinä ei olisi mahtunut taluttamaankaan. Taannoin taas hämeentiellä joku mummo tunki sateenvarjonsa vaimoni pinnojen väliin, kun hän ei uskaltautunut bussien sekaan ruuhka-aikana. Lisää esimerkkejä löytyy esim. tästä keskustelusta. Mikä ihme siinä rassaa niin pirusti, jos pyöräilijä joutuu toisinaan käyttämään kävelyteitä, päästäkseen Helsingissä johonkin. Täällä nyt sattuu olemaan ihan luokattoman huonot pyöräilymahdollisuudet. Kokeilkaapa joskus pyöräillä pelkästään pyöräteitä pitkin, mihin tahansa. Ei onnistu. Päädytte porvooseen.
Kävelyteillä olisi kyllä tilaa, jos kaikki ottais toisensa huomioon, mutta kun ei. Ihmiset ovat kyllä tottuneita siihen, että autoja parkkeerataan kävely(ja pyörä)teille ihan surutta, siitä ei napise kukaan, edes pysäköinninvalvojat! Kai se on sitten jotain pienen ihmisen riittämättömyyden tunteesta ja pelosta kumpuavaa kapinaa, jolla pyritään pönkittämään edes sitä pienenpientä reviiriä, jonka liikenneviranomaiset ovat pienelle ihmiselle tarjonneet. Autoilija on sitten taas se leijona, jonka ylivaltaan ollaan niin totuttu, ettei tulisi mieleenkään kyseenalaistaa totalitarismiaan.(Vai pitäisikö puhua paremminkin autoritarismista?)
Tämä kaikki tuntuu minusta todella kummalliselta. Itsehän olen lähtöisin Oulusta, jossa on tunnetusti eräs pohjoismaitten parhaimmista pyöräteistöistä ja sen kyllä huomaa.Siellä missä pyörille ei ole erikseen osoitettu kaistoja, kuten ydinkeskustassa, kävelijät ja pyöräilijät liikennöivät samoilla kaistoilla ihan sovussa, toinen toisiaan huomioon ottaen. Niin että mitäs jos kaikki mietittäis nyt hetki omia asenteitamme, ihan sama mitä "puolta" edustaa ja yritettäis ottaa toiset huomioon tässäkin asiassa.
P.L.U.R ja sitä rataa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti