maanantaina, elokuuta 20, 2007

Kesä-Esa

Häistä toivuttuamme suuntasimme Ouluun, jossa kävimme mm. Haistelemassa tunnelmia rockfutis kisoissa, sekä fanittamassa jalista jatkoklubilla, josta eksyimme pienen pieneen saareen jonkun ihmisen syntymäpäiville, keskelle pusikkoa. Nyt manailen junassa matkalla Tsadiin, että miksi pendolinoissa pitää olla aina niin helvetin kylmä!!??!

Tuossa junan käytävällä tuli just vastaan perus-insinöörin näköinen reppana, jolla oli toton paita päällä. Välittömästi tuli surku puolestaan. Sen mielestä Steve Lukather on varmaankin jumala.
Ravintolavaunuun päästyäni tarkensin ihmistutkielman itseeni. Tässä totofania haukkuu reppanaksi mies, joka taannoin arabian tehtaanmyymälässä pysähtyi kuuntelemaan kuulutuskaiutinta, johon ilmastointilaite aiheutti veikeitä häiriöitä. ”Hyvin surisee; Hyvä biisi!” Josta taas juontui mieleeni se onnellinen seikka, että onpas mulla hyvä vaimo. Se ei ihmetelly toimintaani yhtään. Tuli vaan jonkin ajan päästä nykäsemään hihasta: ” Joutaisitko tulla kattoon kuppeja, kun on tarjouksessa?”

Kateltiin Oulussa käydessämme kämppiä. Omakotitalon sais halvemmalla, kuin mitä meidän helsinkiläisyksiömme maksais. Piharakennukseen sais vielä studionkin rakennettua. Päätimme täten vakavissamme harkita paluumuuttoa Ouluun ja perustaa perheen.
Ennen olin sitä mieltä että vaikka Oulu onkin hieno paikka hyvine ihmisineen, niin en vittu silti niin kulttuurivihamieliseen kaupunkiin kuunaan palaa.
Esimerkin voima: Tuttu, kansainvälisestikkin palkittu kitaristi anoi apurahaa, että sais ostettua uuden akustisen. Ei saanut. Rahat annettiin ILMAKITARAFESTIVAALEILLE!!!

Mutta sitten taas asiaa tarkemmin ajateltuani hoksasin, ettei asiat koskaan mihinkään muutu, jos kukaan ei tee niille mitään. Miksi luikkia pakolaiseksi etelään, kun kotona saa sotia hyvän asian puolesta? Perustais vaikka bändin. Tai kasais entisen uudelleen.
Ja ennenkaikkea: Sais järjestää comeback bileet!

5 kommenttia:

 1. Kannatetaan ehdottomasti teidän Ouluun muuttoa! Mukavia ihmisiä ei voi olla liikaa lähettyvillä.

  Nii, Raahesta saisitte muuten tuplasti isomman omakotitalon samalla hintaa ku Oulusta. Vihj-vihj.

  Ja mitä tossa kuvassa on tapahtunu? Joku boomboxi siinä on...puussa?

  VastaaPoista
 2. Jep jep jep. Kulttuurivihamielinen ympäristö kun kuolee ja moderni, kulttuurineutraali populaatio jää tyhjiöön kellumaan, pitäisi täällä olla valppaana luomassa itselleen markkinaa, että väki voi ilokseen huomata viihtyvänsä tukiessaan jotain "käsin kosketeltavaa" viihdettä.

  Hieno kuva, unohdin koko kuvaussession mutta olin ihan varma että joku noista minunki otoksista onnistui, tavallaan. Joo siis joku boomboksi siellä puussa oli ja soitti kummallista musiikkia. :D

  VastaaPoista
 3. Heh, löysin itseni aamulla paljon tyhmemmistä Toto-aiheisista mietteistä. Tuumailin kuinka umpioitua musiikkia, vaikka saletisti niin helkutin taitavaa, ovat tuntemani Toto-hitit.

  Juu, sitten tajusin kuuntelevani Fleetwood Macin myöhemmän vaiheen Greatest Hitsiä, josta moni voisi keksiä vielä rumempaa sanottavaa:
  "I'd rather jack/Than Fleetwood Mac" laulettiin jossain muinaishitissä.

  Keski-ikä ei tule yksin, Rhiannon kuulostaa viiltävän hienolta.

  VastaaPoista
 4. Jauhis: Eihän nyt saatana Raaheen sentään! Siellä on kiva käydä, mutta en mää halua rautaruukille iäkseni.

  Fono: Joo pakko perustaa kulttuurimusiikin keinoin toteutettu veltohko kelluntaväline.

  Pygmi:Joo Fleetfood, Littlefeet ja Paul oxley unit etc. edustaa mulle sietämättömän "hyvää" hifirockia, josta puuttuu hiki. Nou Nou!

  VastaaPoista
 5. Lude Ruttula29/8/07 10:39

  Joo, tervetulua vaan!

  VastaaPoista