keskiviikkona, heinäkuuta 11, 2007

Äkkiväärää

Olipahan muuten hyvä bändi se Deerhoof. Musiikkiaan kuvaa ehkä parhaiten sana: Äkkiväärä. Välillä lauleskellaan nätisti, toisessa hetkessä päästetään helvetti valloilleen, jonka jälkeen nautitaan hetki kuulokynnyksen alarajoilla liikkuvasta rauhoittavasta noisesta, jonka kitarapedaalin kohina tuo ilmoille. Ja sen todellakin kuuli eilen, mik oli jo sinäänsä kokemus. Redroom nimittäin pullisteli immeisistä. Kävijäennätys rikottiin ja jonot ulottuivat nurkan taakse. Mutta se, mikä minua löi ällikällä oli seikka jota harvoin pääsee Suomessa todistamaan: Ihmiset olivat tulleet kuuntelemaan musiikkia! Kun bändi piti biisissään taidepaussin, niin ihmiset olivat ihan hipi-hiljaa ja kuuntelivat sitä hiljaisuutta.

Bändikin tuli jälkeenpäin kiittelemään, että oli lauteilla hyvät kelit ja yleisö oli loistava. Rumpali kiitteli vielä erikseen miksaamastani salisoundista. Sen kuulemma pystyy kokemuksella aistimaan lavalle, milloin yleisölle kuuluu hyvin :D
(Ja kyllä, se Redrumin akustiikka+äänentoisto on ihku!)

Tuttujakin oli paikalla kasapäin Marinadista lähtien, jonka kanssa rienasimme työttömyysviranomaisten yrittäjäkursseja. Siitäs saivat!


* * * *

Nyt pitää alkaa suunnittelemaan viikonlopun Hidrian keikkoja. Perjantaina ollaan jossain todella epämääräisessä paikassa Joensuun tuntumassa ja lauantaina vedetään Ilosaaressa. Meitä on lähdössä reissuun rokkarit, tekniikka + avecit mukaanluettuna tollanen kolmenkymmenen hengen sirkus! saas nähä mitä siitä seuraa?

* * * *

Käykääs muuten joutessanne äänestämässä Jalankulkuämpärin Juhani hiihtää-biisiä Radio helsingin kesähittiäänestyksessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti