keskiviikkona, kesäkuuta 13, 2007

Public Adress

Varoitus!!! *Ammattiteknistä haihattelua* Varoitus!!!

Aina kun näissä äänentoistouuhissa metsästetään sitä ideaalia soundia, niin kaikki on hyviä aina hetken, kunnes taas löytyy naputtamista. Minä en tiedä teistä muista blogiani seuraavista äänihemmoista, (teistä lopuista taas tiedän, ettei vois vähempää kiinnostaa ja miksaaja on aina paska, jos bändi kuulostaa paskalta;) mutta minen oikein tykkää varauksetta tuosta line-array systeemeistä. Tokihan sillä on puolensakin, montakin puolta, kuten suuntakuvion tiukkuus ja soundin tarkkuus ja dynamiikka, mutta kun moisten ominaisuuksien mukana tulee kääntöpuolena holtiton heittely ulkoilmassa, mikäli vähänkään tuulee, ja kirurgimaisen tiukka soundi. Jotenkin meikäläinen diggailee enemmän miksatessani sellaisesta hyvälaatuisesta ja musikaalisesta Hi-Fi soundista, kuin äärimmäisen erottelevasta ja työkalumaisesta tarkkailumonitorimaisesta soundista, jos analogia sallitaan.(ja miksei sallittaisi, itsehän blogiani moderoin;)
Jäähallit ja isommat klubit toimii hyvin viritettynä kyllä oikein mainiosti ja ylipäänsä mestat, joissa ei haluta sitä tilaa niin kauheesti messiin, mutta tässähän pätee tietty samat asiat niinkuin kaikessa, eli työkalu tarpeen mukaan. Meinaan että ei pitäis unohtaa vanhoja konsteja pesuvesien mukana.
Käykääs muuten joutessanne kuuntelemassa redrumin Function-One torvipohjaista äänentoistoa. Aika hyvä, sanoisin!

*Kirjoittaja on kurssit käynyt L´acousticin ripustelija, joka tykkää oikeassa paikassa miksata oikeanlaista bändiä mieluummin Cervin vegan, kuin V-doscin pinkalla, kuin taas toisinaan ei.*

3 kommenttia:

 1. Niin, mutta ingman saa maidon maistumaan!
  Mä oon paikoitellen aika samoilla linjoilla. Mut vaan paikoitellen.
  Oon nyt vedelly viime ajat klubeissa nexon alpha setillä ja ei sitä pientä linjasäteilijää oo ollu hetkeekään ikävä.
  Ns. vanhan liiton kaiutinjärjestelmissä se tuuli puuttui peliin aika samalla tavalla kuin uudemmissakin vehkeissä. Tämä siis mun henkkoht mielipide.
  Niinkuin jossain elokuvassa isä sanoo tyttärelleen; "kaikella on aikansa ja paikkansa, niinkuin huumeilla ja viinalla. Sen nimi on college."
  Hyvää audiokesää!

  VastaaPoista
 2. Nexon alpha on rakkautta. Kovin musikaalinen on hän <3
  Hyvähän se vaan on, että on mistä valit(t)a(a).
  Meikä suhahtaa nyt berliiniin soittamaan konemusaa ja siinä hommassa riittää, että paikalla on subbasia tarpeeksi :D

  Hyvää jusia ja sen sellasta kaikille!

  VastaaPoista
 3. Hmmm... ainoo missä noi linearrayt ei mun mielestä toimi on liian matalat mestat. Muutenhan noi läävät on sitä osastoo et mitä enemmän pystyy seiniä ja muita väisteleen ni sen parempi. Muistaakseni :D

  VastaaPoista