lauantaina, kesäkuuta 23, 2007

Achtung!!!

Nyt alkaa pikkuhiljaa palautua reissusta, joka siis suuntautui Saksanmaalle, berliinin kupeessa sijaitsevaan Bernaun kaupunkiin.
Bussiin, jonka ilmastointi oli luonnollisesti hyvinkin vaillinainen, oli pakkautuneena nelisenkymmentä DJ:tä ja muita konehörhöjä, joista suurin osa oli harvinaisen päissään jo Tallinnaan vievällä autolautalla. Matkareittimme oli kokonaisuudessaan: Viro-Latvia-Liettua-Puola-Saksa-Tanska-Ruatti ja ylläri pylläri että sattui ja tapahtui!
Ensinnäkin noina päivinä tapahtui vakavaa perseen puutumista, aliravitsemustiloja, alkoholimyrkytyksiä, bussirikkoja, tappeluja, epähygienismiä, punkinpuremia, luunmurtumia, eksymisiä puolan maaseudulle ja sen sellaista pientä.
Se mikä minut vanhan raakin yllätti oli havainto, että kaikesta huolimatta oli ihan erinomaisen kiva reissu.Tuli nimittäin matkalla tutustuttua aivan mahtaviin ihmisiin ja omituisiin persoonoihin. esimerkiksi bussikuskinamme toimi vanha pappa, joka oli ex-konna, tätänykyä uskoon tullut nuorisotyön etc. tekijä ja aivan mahtava tyyppi. Luulenpa ettei koko maailmasta olisi löytynyt toista, joka olisi jaksanut katella ko. porukan menoa.
Itse festarit olivat pienimuotoiset reivit, jossa oli nähtävästi enemmän artisteja, kuin taviksia. Kaikilla oli enemmän tai vähemmän suuret pupillit (koska oli niin hämärää?) ja nämä hattivatit nytkivät pakonomaisesti vuorokaudet läpeensä äänentoistolaitteiden lähistöissä.
Ja mitäköhän tekivät sankarimatkaajat Jazmanaut ja sen vaimo? No me pyörittiin puistoissa, vierailtiin kirkoissa, notkuttiin kahviloissa, tutustuttiin kulttuurikeskuksiin ja vedettiin herkkuruokia ravintoloissa, joissa oli valkoiset pöytäliinat. RAVE ON!!!

Kotimatkalla osa jengistä päätti lentää kotiin ja meno bussissa rauhoittui kovasti. Matkan kohokohta tapahtui Ruotsissa, missä meitä olisi odottanut vuorokauden venailu laivaan, mutta vaimohan hokasikin soittaa siskolleen, että "Voitaisko me tulla parin kaverin kanssa teille yöksi" ja seuraavana hetkenä me kaarrettiin omakotitalonsa pihaan. Oli siinä naapureilla ihmettelemistä, kun kakskymmentä pahalle haisevaa suomalaista valtaa ruotsalaisen nukkumalähiön :D

Laivamatka Turkuun oli hauska. Arvatkaa vain jaksoiko yökerhon DJ kauan vastustella, kun kakskeet deejiitä kampeaa sen paikaltaan ja alkaa soittaan teknoa!

Mut kyl on mansikka tää Suomen maa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti