Sarjakuvatuksia

Nyt hirvittää. Ajattelin tehdä kyselyn, mutta kun kyberavaruudessa sitä tulisi kutsua meemiksi, jotta ei vaikuttaisi ihan noobilta ja taukilta mutta minä vihaan meemiä, noin niinkuin sanana.

Noh oli miten oli. Kysymyksein liittyy sarjakuviin ja niitä on kolme:

1.)Lempi sarjakuvataiteilijasi?
Ja koska tällaisiin kysymyksiin on yleensä mahdotonta vastata vain yhtä (Paitsi jos on pahasti rajoitteellinen henkilö.), niin antaa palaa. Kyllä nettiin merkkejä mahtuu.
--------------------------------------
Meitsin ehdoton suokkari on aina ollut Hergé.
Mä olen imenyt Tinttejä jo isänmaidossani. Jokainen sivu toimisi yksinäänkin ja jokainen kuva TOIMII! Ja juonen kuljetus kantaa ihan yhtä hyvin, oli lukija sitten 10 tai 100 vuotias.

Hyvinä kakkosina tulee sitten Underzo/Coscinny Asterixeineen, Robert Crumb, Will Eisner, Winsor Mc Cay:n Pikkunemo rokkaa kans. Talkin´bout seikkailut :D, Alex Raymondista ei turhaan sanottu, että hän piirsi kuin enkeli. Jumala, sanon minä!
Myös Geoff Darrow:in pikkutarkka näprääminen lämmittää syömmein.
---------------------

2.) Nautitko sarjiksesi alkuperäisellä kielellä, vaiko et? Ja jos et, niin kukapa on lempi suomentajasi ja miksi?

------------------------------------
Tätä ei mun tarvii kauaa miettiä. Yleensä luen suomennettuja sarjiksia, mutta kyllä ameriikkakin menee tarvittaessa. Suomentajista ylitse muiden on Soile ja Heikki Kaukoranta ja perusteluni tulee tässä:










3.) Mikäpä se on lempi albumisi tahi vastaava, joka jaksaa ilahduttaa tai riivaa korteksia muuten vain?

--------------------------------------
No henk. koht. minä tempaisen koko Hergen tuotannon läpi, noin kahden vuoden välein.
Ne tuppaa kaikki olemaan omalla tavallaan komeita kokonaisuuksia, nin ettei mikään nouse ykköseksi, mutta maailman historian hauskin ruutu on oheinen. Muistan vieläkin, kun pikkupoikana kyläpaikassa luin ko. lehteä ensimmäisen kerran ja kikatin ko. ruudun kohdalla lattialla kippurassa. Nyt olen jo aika mies, mutta vieläkin spontaanisti pyrskähtää riemu, ruudun nähdessäni.

Kommentit

  1. http://www.ihmiskunta.org/wp/?p=2444

    VastaaPoista
  2. Aipahan niin. Pitä vielä hehkuttaa hesarin uutta kotimaista strippisarjaa: Fingerpori!
    Sairaan haaska on se!

    VastaaPoista
  3. Olen miettinyt jo päiviä, onko mulla suosikkia sarjakuvapiirtäjissä, mutta joko ei ole tai sitten liian monta. Tuolta Eisner/Raymond-suunnan graafikoista ehkä lähtevät, Manarakin kelpaa. George Herriman Krazy Kateineen on alkupään valio.

    Asia erikseen on tarinat, joissa Belgia/Ranska nappaa. Tuo on mahtava ruutu. jossa Haddock kiroaa haita. Olikos se savatea, mitä Tuhatkauno esittelee?

    Yksi suosikki on Franquin, jonka Mustat sivut on hieno albumi. Ja parhaat Pikot ja Fantasiot sekä Marsupilamin esittelyjaksot ovat verrattomia.

    VastaaPoista
  4. Savateapa hyvinkin.

    Vielä sellainen suokkari tuli mieleeni, joka yleensä jakaa mielipiteet vahvasti, kuin Cocco Bill, Jacovitilta.
    Herkullista surrealimia.

    VastaaPoista
  5. Cocco Billistä on jäänyt ikuisesti mieleen juna, jonka kantoi raiteensa mukanaan ja pyyhki jälkensä takaa pyyhekumeilla.

    Tarinapuolelta Alan Moore on myös huikea mies, Watchmen ja muutkin filosofisemmat ajattelun ääriä tavoittelevat jutut ovat säväyttäneet.

    Mutta pohjalla on kloppivuosilta juuri Tintti, Asterix, Lucky Luke, Ahmed Ahne ja vastaavat.

    VastaaPoista
  6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  7. Ai nyt ku eksyin googlaamaan niin ylläripylläri Hard Boiled on Millerin kirjoittamaa. Uh, oh, pitääkö noita nyt alkaa netitse tilaamaan ihan läjäpäin.

    Mä tykkään Enki Bilalista. Pitäs oikeasti tehdä taas aikaa (niin monelle muullekin aiheelle mutta myös) sarjakuville ja uppoutua.

    Bilalillahan on pari elokuvaakin, niitä oli ihan kiva katsella, suosittelen kokemuksena.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit