No Means No

Joku ehkä jaksaa muistaa vanhan postaukseni, jossa hehkutin tulevaa keikkaa nosturissa, kun Kometa lämmittelee kanadan lahjaa älykköpunkille, elikkän No Means No-orkesteria. No muistaa tahi ei, niin se keikka oli eilen.
Nosturi on tavastian ohella mielipaikkojani miksailla. Siihen tupaan mahtuu nimittäin ääntä ja kalusto sekä akustiikka on kunossa. Saa rokkiin sitä jytinää ja munaa, ilman että äänenpainetta tarvii nostaa järjettömiin mittoihin. Eilenkin vedin maltillisella 95dB-A ja hyvin rokkas. Niin ja auttaahan noissa rokkimiksaushommissa toki kummasti sekin, jos bändi on hyvä ja osaa soittaa, niinkuin Kometa osaa. Jätkät sainattiin muuten just Megamanialle ja allekirjoittaneen pitäisi kuulemma ko. platta äänitellä ja miksutella. Sopii muuten helvetin hyvin!

Jaa niin pääaktista, No nehän veti ihan saatanan kovan setin. Puoltoista tuntia armotonta tykitystä ja heti perään vielä kaks encoresettiä. Miten noinkin vanhat äijät jaksaa moista rääkkiä? Jotku nuoret ja vetreät jalkapallomiljonäärit käyvät vähän juoksentelemassa pallon perässä ja eiku heti vaihtopenkille huilimaan, niin nämä ´bout satavuotiaat patut vääntää hillitöntä punkkiva kaks tuntia putkeen! Ja tupa oli täynnä & jengi sekosi.
Keikalla nähtiin myös kaikkien aikojen hillityin stagediving esitys, kun lavalle kiipesi noin kolmikymppinen, fiksusti pukeutunut miekkonen, joka heristi sormeaan yleisölle että "varautukaa" ja sulavan tyylikkäästi kaatui yleisömereen. (Tai lampihan se, ei nosturi nyt niin iso ole.)
Raahasin mestoille myös läppärini ja tilpehöörini Kometan keikan äänitystä varten, mielessäni toivonkipinä, joskos vaikka äänitys "unohtuisi" päälle Noukkareiden keikallekin. No eihän mulla sittn pokka pitäny mitään kunnon bootlekkiä änittämään. Minut on kasvatettu hyvin.
Päätin mennä suoraan kyselemään herroilta, joskos moinen äänitys olisi mahdollista ja vastaus oli tyrmävä: "Of course my friend." Ei kuulemma haitannut yhtään. Jättivät itseasiassa yhteystietonsa, jotta voin lähettää sedille nauhan sitten jälkeenpäin.

Josta juontuikin mieleeni, että mikäs paha bootlekeissä on muka noin yleensäkin? Niitä kuuntelee kuitenkin vain pieni joukko alan harrastajia, jotka hypettävät bändejä omalla tahollaan. Samalla siinä tehdään musiikkihistoriaa tallentamalla esityksiä, eikä niitten äänenlaatukaan pysty ikinä vaarantamaan levymyyntiä. Kertokaapa jos keksitte jotain negatiivistä ko. hommelista. Itse en nyt keksi yhtään.

Sain napattua yhden biisin videotakin kameraani. Paskalaatuinenhan se nyt on, mutta ajattelin yhdistää äänitykseni ko. kuvaan ja opetella hieman iMovien käyttöä. Jaan sen sitten osuuskauppahengessä kanssanne, mikäli siitä tulee mitään.

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit