Hyvä ja suuresti rakastettu Kim Jong Ill

Vaadin täten Pohjois Korean demokraattisen tasavallan rakastetulta johtajalta Kim Jong Ill:ltä (조선인민군 최고사령관) vahingonkorvauksia vatsalihaksiini kohdistetusta epäsuorasta hyökkäyksestä.

Viittaan tällä tämänpäiväiseen uutiseen:


Pohjois-Korea epäilee Suomea ihmisoikeusloukkauksesta, kertoo Helsingin Sanomat.

Pohjois-Korea pyytää Suomen ulkoministeriölle lähettämässään nootissa selvitystä tapauksesta, jossa Suomen tullin ja poliisin epäillään käyttäneen väkivaltaa kahta pohjoiskorealaista diplomaattia vastaan.

Nootti liittyy viime viikolla Moskova - Helsinki -junassa sattuneisiin tapahtumiin. Junan hyttiin linnoittautuneet diplomaatit eivät päästäneet konduktööriä tarkastamaan lippuja eivätkä tullia tekemään tullitarkastusta.


Korealaiset hyökkäsivät myös hyttiin pyrkineitä poliiseja vastaan. Poliisi joutui käyttämään miesten rauhoittamiseksi voimakeinoja.

*****************
Mielestäni pätevä summa kärsimästäni tuskasta, jota entisestään pahentaa täpäkkä
krapulatila, on 7 (seitsemän) euroa (8529,57 won) tahi vaihtoehtoisesti pohjoiskorean hallitusmuodon alasajo ja uudelleenfuntsiminen.

(Näin kovasti en ole nauranut sitten lapsuuteni, kun ensimmäisen kerran luin Tintti ja lento 714 sarjakuvaa, jossa Tuhatkauno liukastuu liukuportaissa.)

Tiättekö muuten, että näin taiteilijan näkökulmasta tarkasteltuna on pirun hienoa asua Suomessa, Korean sijaan:
"Kim Jong Iliä ja Kim Il-Sungia ympäröivä ihannoiva henkilökultti hallitsee Pohjois-Korean kulttuuria. Suuri osa pohjoiskorealaisesta kirjallisuudesta, elokuvasta, musiikista ja teatterista keskittyy kahden johtajan ympärille."


Meitä täällä ei riivaa kuin Yks kulttuuriministeri, joka sekin on helpointa jättää kokonaan noteeraamatta.

Kommentit

  1. olen kuullut että pohjois-korean johtajan kokki olisi loikannut ja kirjoittanut kirjan tiedättekö pitääkö tämä kutinsa? ja jos pitää niin mistähän sen löytäisi?

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit