Kometa vs Jöröjukka

Lähetkö meiän kanssa Suonenjoelle Jöris Rockiin? Kysyi Kometa orkesterin, (joiden levy on muuten yks parhaimmista Suomessa koskaan tehdyistä rokkilevyistä!)
Ai Suonenjoelle, tuonne maamme mansikkapääkaupunkiin? No totta munassa lähden. Enpähän ole
tuota saanutkaan mansikan mansikkaa syödäkseni koko kesänä.
Ja eiku on the road again.


Aikamme leppoisasti köröteltyämme, saavuimme vihdoin pelimestoille ja ensimmäiset "mitäköhän vittua me täällä tehdään" tyyppiset mietteet pulpahtavat pintaan, nähdessäni
mäyräkoirien painon alla hoipertelevia nuorukaisia joiden sotisovissa lukee ajatelmia tyyliin:
"Vittuile vaan! Saunan takana on vielä tilaa!"
Noh auto lavan taakse parkkiin ja tarkastamaan tontteja. Passit portilta ja alueelle sisään. Ensimmäinen kosketus paikalliseen festarieläimeen tapahtuu noin 3m portilta, kun liukuvärjätty pottatukkainen nuorimies lähestyy uhkaava ilme kasvoillaan.
-"Hei jätkä! Heitä yks tupakki!"
johon minä mutisen ohimennessäni jotain...
-"Äh, mullon vaan sätkiä ja vähän kiire..."
Ja aivan oikein. Tuo kansakunnan tulevaisuus vetää kauheet pinnat, kun hänelle ei tule käskystä tupakkaa ja miettii pienessä päässään seuraavaa väkivallan tekoa. Pystyn kuitenkin
harhauttamaan miestä käännähtämällä ja mulkaisemalla (elänytsaatanajaksa.) sen verran ikävästi, että hänen humalaiset aivonsa päättävät miettiä tilannetta uusiksi, jonka aikana katoan siihen pieneen väkijoukkoon, josta tämänkertainen festivaaliyleisö koostuu.

Ja eiku lavaa tsekkaamaan. Tiukasti jätesäkeillä, nippusiteillä ja roudarinteipillä peitetyt PA:kaiuttimet paljastuivat vesivanerista itse askarrelluiksi. Eipä siinä. Käsityö kunniaan!
Kyselyihini kommuuttien teknisistä ominaisuuksista, minulle kerrotaan ylpeanä.
"No kyllä näistä ainaki se viiskilowattia lähtee!" Hienoa, sittenhän kaikki onkin kunnossa XD
Päälle vielä joku halpis Yamahan mikseri sisäisillä efekteillä ja pari behringerin kompuraa ja Jazmanaattorinne vaipuukin katatoniseen itsesurkuttelun kaivoon. "Olis pitäny käydä vissiin se lukio loppuun ja..."

Ja tässä välissä olikin hyvä lähtä levollisin mielin tsekkaileen, mitä muita bändejä festareilla soittaa. Kävely parinkymmenen metrin päähän ykköslavalle. (juu ei ollu ku kaks lavaa.)
ja Godsplague vakuuttaa!!! Jätkillä on lavalla koreittain kaljaa ja sitä kiskotaan joka välissä. Siitä myöskin puhutaan ylistävään sävyyn joka biisin välissä ja luullakseni kaikki biisitkin kertovat viinanjuonnista. Pändin paidoissakin lukee: "Godsplague-VIINA HEVIÄ"
Pitkää ikää pojille vaan!
Tässä vaiheessa päätin mennä autoon istumaan ja ilmeisesti poikain hehkutus vaikutti, sillä korkkasin lämpimän oluen.

Päästessämme lopulta kakkoslavalle roudaamaan, kaikki alkoikin näyttää huomattavasti paremmalta. Kenties siksi, että lava sijaitsi rinteen alla ja oli tyhjä ns."urpoista" ja kasaus aikaa
oli varattu reilu tunti. Itse soundchekkiä olisi pitänyt tosin odotella tovi, kunnes Mokoma
olisi saanut settinsä päätökseen. Yllättäen päästiinkin soundikatselmukseen puolituntia aiemmin, kun joku epäonnistunut abortti päätti avittaa tunnelman nostatuksessa heittämällä
pullolla mokoman laulajaa. Noh paskaahan ei tarvitse niellä, joten keikka loppu siihen ja paikallinen juontaja kehoitti yleisöä etsimään tämän pullonheittelijän käsiinsä ja vetämään kunnolla turpaan. Jiiihaa, kuten villissä lännessä oli tapana huudahtaa!


Sanotaanko näin, että paikallisia laitteita joutui hieman säätämään ja modifioimaan, mutta kyllä niistä lopulta lähti ihan asiallinen rokkisoundi. Ihan vallan selkääntaputtelutasolla liikuttiin.
Jätkät tsemppas hienon keikan kasaan ja kymmenkunta ihmistä intoutui oikein joraamaankin.
Tico Tico!


Keikan jälkeen Kohtalaisen nopea purku, kaljatelttaan puhumaan kaljaa järjestäjän piikkiin,
ja epätoivoista rentoutumis rypistystä. Pian olisinkin ollut jo valmis nukkumaan. Olin siis oikeesti väsynyt, en niinkään "liikuttunut" Mutta bändin pojat tahtoivat paikallisen hotellin jatkoklubille. Minulla raukalla kun ei ollut majapaikasta mitään hajua, niin eipä siinä auttanut muuta kuin följyyn vaan.
Pilkun jälkeen sitten selvisi, että pidämme majaa, jonkun paikallisen luona. Tämä paikallinen oppaanamme, lähdemme matkaan. Oiomme ojia ja peltoja ja saavumme vihdoin idylliselle
maalaistalolle jossa odottaan u k k u m a p a i k k a . . . . .

Kommentit

Suositut tekstit