Ääniröitä pukannunna

Perinteiset pahoitteluni pitkähköstä hiljaiselosta.

Tässä on ollut pari kuukautta tasaisen tappavaa peruspuuhastelua, studio ja livehommeleiden keralla.
Mahtavan musiikin parissa on taas saanut työskennellä, eli elää unelmaansa.

Muutama nosto studiopuolelta:
Ensinnäkin Jaire Pätäri sai valmiiksi uuden
Octopus Syng -LP:nsä, jonka masterointi perinteisesti saapui mun työstettäväkseni. Tosin harvinaisen epäperinteisin keinoin. Herra on näemmä saavuttanut tietoteknisen tapahtumahorisontin ja toimitti mulle filet dropboxin kautta! Muistan vielä ajan, jolloin vaimoni opetti häntä käyttämään sähköpostia, mun työstäessäni biisejä. Enihow jos artisti ei ole tuttu ja nautit todella nyrjähtäneistä, mutta jollain tavalla niin oikeanlaisesta soundimaailmasta, albumikokonaisuuksista, sekä erittäin vahvasti musikaaliselta progehippeilyltä haisevasta psykedeliasta, niin tämä kannattaa ottaa haltuun!
Tämä uusin lienee vielä prässäämössä, mutta aiemmatkin vinyylit ovat todella erinomaista kamaa.

Helsinkiläisen Hellä Hermannin pitkäsoitto oli toinen harvinaisen miellyttävä masterointiproggis.
Erinomaisesti tuotettua soundia, joka tarvitsi lähinnä niitä kaikkein hienojakoisimpia vesihiomapapereita ja lievää stereokuvan tarkistelua.
Vaikka teenkin erinomaisen mielelläni yksin ja omassa rauhassa hommia, niin oli kyllä mukavaa, kun erään pitkäaikaisen levymiksauksen tiimoilta, Mutka-Orkesterin pääpäsmäri saapui pariksi päiväksi Tampereelle, hiomaan jo aloittamiani miksauksia. Oli hauska todeta, että kuuntelu toimii oikein mainiosti myös tuolta sohvalta kuuneltuna. "Lisää kolinaa akkariin!" oli tervetullut kommentti pariinkin otteeseen.
Ja on mukavaa, kun puhutaan biisintekijän kanssa samaa kieltä; kahdessa päivässä hiottiin kymmenen biisiä tikkiinsä. Aikalailla erinomaista!
Keikkarintamalla oli alkuvuodesta muutamia Emma Salokosken kanssa. Se on kyllä ihan älyttömän kova laulajatar ja bändinsä on ihan parhautta. Ens keikalle otan kyllä pilkkihaalarit mukaan, kun kokoajan on iho kananlihalla! Silläpä onkin suuri harmi, että on hyviä bändejä tehtävänä niin paljon, ettei vaan ehdi ihan kaikkialle. Emman keikoillekin on pitänyt hoitaa tuuraaja puoliin.
Elastista ollaan tämä kuukausi tehty melko haipakalla. Hiihtolomarundi lapissa, laivoilla ja whatnotissa.
Ens kuussa loikkaan lennosta Tuure Kilpeläisen ja Kaihon karavaanin kyytiin. Kiva kun eka keikka on vaatimattomasti Kuopion kaupunginorkesterin kanssa. Noh lähteepähän heti kättelyssä löysät pois.
Ela 3
Nyt pitää taas juosta. Yritän päivittää kuulumisia vähän tiuhempaan kevään aikana. Panna vaikka luontokuvia meidän uudesta akvaariosta tms.




Kommentit

Suositut tekstit