Optique

Pari postausta sitten kirjoitin siitä, miten pitäisi hommata uudet lasit, kun on päätä ruvennut jomottamaan ja koska optikkosetä mittasi oikean silmäni näön muuttuneen reilunlaisesti.
Noh vaikka setä olikin kamalan mukava ja ammattitaitoisen oloinen, rupesi reilu viidensadan hinta karmimaan. Semminkin kun netistä saisi tilattua vastaavat alta satasella.

Silläpä piipahdin sitten lähioptikolleni Paasioptiikkaan, jotka taannoin korjasivat jouhevasti rikkoontuneet sankani ja joiden ikkunasta tavasin että perusteellinen näöntarkastus ilmaiseksi. Oli muuten hyvä ja sananmukaisesti perusteellinen palvelu. Näön mittailuun meni noin 20min ja toisen mokoman hän käytti keskustelemiseen aiheesta. Kas kun moinen päänsärky voi johtua niin monesta, alkaen keväisestä hormonitoiminnan lisäyksestä aina katupölyn ärsytykseen, tahi lievään flunssaan. Yksi vaihtoehto oli myös iän mukana lisääntynyt valoherkkyys.

Mutta se ainakin kävi selväksi, ettei mun nykyisissä laseissa ole mitään vikaa. Eli hän säästi minulta viisisataa laseista, jotka olisivat vielä vetäneet näköni vituralleen. Kiitos!!!

Lisäksi säädin koneeni näytön valovoimaisuutta täböltä, pari pykälää himmeämmälle. Kas kuinka paljon miellyttävämpää! Tämän lisäksi sateiden huuhdottua pahimmat pienhiukkaset muassaan, ovat oireetkin kaikonneet.
Luuppi
Jännää, miten pystyn hetkessä kertomaan kyläilysuoritteen aikana, mikäli olkkarin stereoiden vaihevasteessa tai akustiikassa on ongelmia, mutta näköaistin kanssa ei tule moiset asiat mieleenkään. On se kyllä jännä. Jännä on se.

Kommentit

  1. Itselläni on sellaista ollut, että pitkän mackirjan tuijottelun jälkeen kuivuu silmämunat väkivaltaisesti ja näyttää kun olisi joitain muita expandereja tapana käyttää... Onkohan siinä näyttimessä, jotain mikä sellaista aiheuttaa? Heijastava akkuna tms.

    VastaaPoista
  2. Ei mulla ainaskaan ole muita kuin hajavaloja, eli eipä heijastele mikään. Tämä käytiin potikonkin kans läpi. Mutta tosiaan, kun tiputin mäkin läppärin näytön kirkkautta neljä pykälää alaspäin, niin on muuten pirun paljon miellyttävämpi lukea tekstiä. sit videoita katellessa voip taas säätää kirkkaammalle. Puolipäivää se vaati totuttelua, mutta johan tokeni.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit