Mitä täällä tapahtuu?

On ruvennut kovasti kiinnostamaan tämä Marko Sihvosen ajama asia. Ensin kun kuulin ukkelin tempauksesta ryhtyä eduskuntatalon edessä nälkälakkoon, vastalauseena pohjavesien yksityistämiseen pyrkiviin hankkeisiin, ajattelin -kuten varmaan moni muukin -että "jaa taas näitä hihhuleita salaliittoteorioineen". Vekkulisti sain kuitenkin pian huomata, että aika monet tolkun ihmiset ovat lyöttäytyneet tukemaan ko. herraa ja asiaansa. Eikä itse Sihvonenkaan miltään hörhöltä vaikuta, vaikka tukkansa ei olekaan jakauksella.

Viimeistään tänään rupesi oikeasti kellot soimaan, kun sain kuulla että laillinen ja asiaankuuluvasti laajennut mielenosoitus on enemmän tai vähemmän purettu eilen illalla poliisin toimesta. Ylläri pylläri toimintaan liittyy monia ristiriitaisuuksia. Eikä siinäkään olisi mitään yllättävää, sattuhan moistakin vähän väliä, mutta miten uutisoivat valtamediat siitä, että eduskuntatalon edessä suoritetaan poliisioperaatio? No ilta=sanomat kertoi jopa itselleen harvinaisen epämääräisesti, että paikalta on hajoitettu asuntovaunuleiri. Ei mitään selityksiä. Ei edes kommentointimahdollisuutta uutiseen, toisin kuin vaikka joka rasahdukseen missien tisseistä. Hesari jaksoi jopa kopioida poliisitiedotteen sivuilleen. Ainoastaan paikallislehtti vartti tuntui kertovan enemmän asiainkulusta.

Netistä kaivoin kasan linkkejä ja yritin niistä hahmottaa asiaintolaa ja vähän tuli jännäkakan tynkää housuun. Kyseessä on vain kovin iso asia ja itselläni, kuten nähtävästi monilla muillakin on hankaluuksia tiivistää objektiivisesti, mistä tässä hommassa on oikein kysymys? Niin että voisiko joku itseäni fiksumpi ja asiallisen kompetenssin omaava kertoa, missä mennään?
Riippu

Kommentit

Suositut tekstit