perjantaina, marraskuuta 30, 2007

Täysin mautonta, tyylitöntä!

Mä oon tässä Tuntemattoman sotilaan mainingeissa pyöriskellyt lattialla, toisaalta iltapäivälehdistön journalistien provokaatioiden, toisaalta provosoituvien julkisuuden henkilöiden vuoksi. Pakko nyt jakaa tää teidänkin kanssanne, jos on vaikka sattunut menemään ohi:

Varapuhemies Seppo Kääriäinen (kesk): - Hämmentää äkkiseltään kuultuna, ylipäätään hämmentää jonkun ampuminen - kun tätä ampumista on kaikenlaista. Tämä herättää uteliaisuutta, kai sitä pitää mennä helmikuussa (eduskunnan mukana) katsomaan.

Maahanmuutto- ja eurooppaministeri
Astrid Thors (r): - Minä näin sen. Luulisin, että ohjaaja varmaan olisi tehnyt sen eri tavalla Jokelan tapahtumien jälkeen, koska se minua siinä järkytti - se Jokela-yhteys.-Sen (ampumisen) tarkoitus oli, että haluttiin jollakin tavalla murskata kansallisia symboleja. Ymmärsin viestin, mutta nyt Jokelan jälkeen olisin toivonut sen tapahtuvan toisella keinolla. Kyllä se oli ihan mielenkiintoinen teatterikokemus.

Kansanedustaja
Rakel Hiltunen (sd): - Onko se niin, että silloin fiktio muuttuu faktaksi, joka on vähän pelottavaa. Fiktiivisyyden häviäminen mietityttää. Minulla ei nyt riitä eläytymiskykyä ennen kuin sen näkee. Valmistelen juuri itsenäisyyspäivän puhetta, ja minusta Tuntematon on kokonaisuus sellaisena kuin sen on lukenut ja kymmeniä kertoja katsonut.

Sekä sokerina pohjalla. Iki-ihana Ile:


Ulkoministeri Ilkka Kanerva (kok): - Täysin mautonta, tyylitöntä! Tällä ei ole taiteen kanssa mitään tekemistä. Otan kantaa tähän, mitä olen voinut julkisuudesta nähdä tästä hommasta. - Ihan samantekevää, löytyykö sieltä omakin kuva. Tässä ei ole mitään henkilökohtaista vaan tämä on ihan yleinen käsitys. Semmoisen taiteen tekemistä, joka ei vastaa esimerkiksi ihmisoikeuteen ja ihmisten loukkaamattomuuteen liittyviä periaatteita, ei voi nostaa mihinkään jalustalle. Kanervan mielestä esitykseen liittyy muitakin mauttomuuksia.- Sain tiistaina silminnäkijän raportin siitä, että siinä esimerkiksi yhtä kansakuntaa symboloidaan pesukoneilla. Ei se nyt kovin erinomaiselta asennoitumiselta tunnu. Kanerva ei ainakaan eilen ollut mitenkään syöksymässä Kansallisteatteriin.- Minua kiinnostaa nyt enemmän tämä Svenska Teaternin esitys!
-----------------------------
"Suurin kysyntä oli Tuntemattoman sotilaan kevätnäytöksiin ja kevätkauden lipuista on myyty nyt 27.300 kappaletta eli 75%. Koko loppusyksy on näytelmästä jo loppuunmyyty."


Hyvin ne vetää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti