Varmuuskopioinnin tärkeydestä

Stadilainen paluumuuttaja loihe mieleeni, että milloinkohan sitä tulikaan viimeksi backupattua läppärinsä sisällön. Noh valokuvat on näköjään säilötty 5kk sitten ja muutama sävelteos puolitoistavuotta sitten. Damned! Jotenkin sitä lilluu niin makoisassa itsetyytyväisyydessä että kun kerrankin muistaa backupata koneensa, niin sillä sitten mennään seuraavat puoli vuotta: "Kaverin studiokone kärähti, noh onneksi MINÄ teen varmuuskopiot säännöllisesti!"
Työasiat minä tosin pidän hyvin varmennettuina. Tämän hetkinen levyprojekti on kolmella kovalevyllä ja raakadata vielä DVD:llä. Mutta kuinka paljon vituttaisikaan, jos valokuvat viimeiseltä viideltä vuodelta häviäisivät bittiavaruuteen? Tai edes just puolelta vuodelta.

Tässähän onkin oiva meemin aihe. Nyt menet ja backuppaat tiedostosi ja sitten tilität blogiisi, milloin viimeksi muistit moisen tehdä ja loppuun vapaamuotoista pohdiskelua varmuuskopiointitavoistasi.

* * * *

Äänestyskin on näköjään umpeutununna.

Lopputulemaksi: Me olemme tulleet tässä vaiheessa siihen pisteeseen, että voimme kertoa suurella todennäköisyydellä suhtautuvamme eräänlaisellä pidättyväisyydellä pääministerimme tapaan, jos ei nyt kierrellä, niin ainakin väistää, tahi tehdä Suomenkielen lauserakenteista niin monitulkintaisia, ettei kuulijalla olelopultakaan tahi alun alkaenkaan ole ollutkaan sekä semmingin kun täytyy pitää mielessä, kuinka monisyisten asioiden kanssa ollaan tekemisissä.
Tästä huolimatta yösuunnistus voitanee 52% äänimäärällään julistaa suositummaksi kuin muut ei. Kun lisäksi pidetään mielessä äänestyksen muut osa-alueet joiden prosenttiosuusjakauma on yhteenlaskettunakin matalampi, johtuen ali-äänestyneisyydestä (25kpl.)

Kommentit

Suositut tekstit