Poliisinäyttely


On se hyvä ja hieno homma ettei täällä meidän demokratian kehdossa päästetä kaikenmaailman anarkistihippejä ja kansalaisaktivisteja hillumaan ihan miten sattuu, turisteista ja median edustajista puhumattakaan!
Nooh vitsi vitsi. Itse asiassa lauantain kähinöinnin aiheuttajan hienovarainen pointti tuntui jäävän kaikilta pahasti huomaamatta. Palataan siihen tuonnempana.
Illan tapahtumathan menivät jotakuinkin seuraavanlaisesti:

Anarkisteiksi itseään tituleeranneet julistivat netissä, että kuudelta osoitetaan mieltä kiasman edessä ja tuodaan vähän epäjärjestystä ja sensellaista Helsingin kaduille, jotta ihmiset huomioisivat kiinan ihmisoikeus tilanteen yms. ja onhan toi tommonen ASEM liian hyvä tilaisuus jättää anarkoimatta.
Noh. Juhla aattona paikalle saapuikin runsas kourallinen aktivisteja. Lehtikuvien perusteella pääasiassa teinityttöjä, muutama hippi ja yks elähtäny punkkari. Paikalla oli myös ns. talon puolesta muutamia teinejä dokaamassa. Kiasman edus kun sattuu olemaan suosiossa keskuudessaan. Alkuun kaikki tuntui menevän kovin rauhallisesti tuommoista perinteistä palloilua: aktivistit, turistit ja poliisit sulassa sovussa. Sitten hieman lisää poliiseja, lisää turisteja, sekä laumasielukasta juhlakansaa ihmettelemässä ihmisiä ihmettelemässä olleita ihmisiä. Yhtäkkiä paikalle pelmahtaa satoja poliiseja, jotka kylmän rauhallisesti motittavat kansan siihen kiasman edustalle ja käskevät porukan poistumaan paikalta, päästämättä tietenkään ketään poistumaan paikalta. Noh kyllähän siinä parissa tunnissa vähän laiskempikin anarkisti kokoaa itsensä ja saa aikaiseksi heittä esim. pullolla polliiseja tms. asiaankuuluvaa. Semminkin kun on ensin sen pullon asianmukaisesti tyhjentänyt. Putkaanhan moisesta joutaa ja viedään nyt sitten sen kaveritkin seuraksi.
Ja mikäköhän se hienovarainen pointti sitten tämän kaiken kaaoksen järjestämisessä olikaan? No minun nähdäkseni tässä demonstroitiin poliisin toimesta hienosti sitä epäkohtaa, että monin paikoin muualla maailmassa moinen siviilien mielenilmaus tyrehdytetään aina alkuunsa. Sääli vaan että demonstraatio jätettiin puolitiehen. Missä oli kyynelkaasu? Miksei ketään pamputettu kunnolla?
Kumiluodit ja "kadonneet" ihmiset olisivat menneet ehkä jo mauttomuuden puolelle, mutta ei tällasella nysväämiselläkään oikeasti mitään saavuteta.

Kommentit

Suositut tekstit