Biojätepipa


Vaimo hoiti talouteemme vuosien taivuttelun jälkeen biojäte osaston. Olin pitänyt moista aina turhana koska:
-Eihän kahden ihmisen taloudesta tule juurikaan ekojätettä.
-Ja kun sitä syntyy niin hitaasti, niin pussi haisee keittiössä sitten viikon, ennenkuin on täynnänsä.
Nooh, ovelana naisihmisenä hän sitten esitti avutonta ja avaruudelliseen ajatteluun kykenemätöntä, hesarissa olleen biojätepussin taitteluohjeitten edessä. Taloutemme alfauroksena minä tietenkin hätiin ja näyttämään miten se tapahtuu ja avot, tiskipöydällämme lepäsi kuin lepäsikin tuo "turhake". Samahan se oli sitten tämän kerran käyttää poikkee, kun tuli kerran tehtyä.
Kummasti se täyttyi parissa päivässä kaffenporoista, hedelmän / perunankuorista ynnä muista ruuantähteistä, eikä mokoma ehtinyt ruveta haisemaankaan moisessa ajassa. Kärpäsiäkään ei ole näkynyt.
Nyt tuo pussukka on ihan vakiokamaa ja itseasiassa hajuhaitat ovat vähentyneet, kun ruoantähteet eivät temperoidu perusroskiksessa päivätolkulla ja mikä bonusta: Maailma pelastuu!

Oheisella videolla yllekirjoittanut hyödyntää internetin multimeedia ominaisuuksia edukaationaalisiin tarkoituksiin, jakaen tietoutta ko. pussukan/pipan valmistusta koskien:


Kommentit

 1. Hei aika näppärää! Ainoa ongelma tässä nyt on vaa se, että mun pitäis ottaa "EI MAINOKSIA"-lappu ovesta irti ja alkaa keräämään paperia biopussimateriaaliksi jonka jälkeen kierrättää lisäksi ylimääräinen paperi.

  Tuosta biojätteen määrästä sanon kyllä suoraan, että siitä huomaa että erillinen kierrätys tulee tarpeeseen kun biojäteastia täyttyy nopeampaa kuin sitä jaksaisi laiskuuttaan tyhjentää.

  Kaiken lisäksi biojäte muuten painaa ihan tuhottomasti, sen verran kompaktisti mekin täällä ämpäri pakataan, että olis parempi pelastua maailma tällä selkävääränäroudauksella. Huhhuh...

  VastaaPoista
 2. Meille kun tulee toi hesari, niin ei ole ainakaan paperista puute :/

  Mari: Kohta on cohenin veljeksetkin helisemässä, kun me tuotetaan filkkoja joissa on sekä syvyyttä, että sanomaa!

  VastaaPoista
 3. Olipa hieno video ja hyvästä aiheesta!

  Onneksi olen jemmannut ison läjän vanhoja sanomalehtiä saunan sytyiksi (ei tule tilattuja lehtiä enää). Olen kyllä käyttänyt niitä myös biojäteastiassa, mutta on ole ollut noin näppärä tuossa taittelussa. Nyt osaan minäkin, kiitos!

  VastaaPoista
 4. Hieno video!

  Arvasin että googlettamalla löytyy ohjeet biojätepussin tekoon, mutta että ohjeet saivat näin hyvälle tuulelle, niin se on yllätys.

  Kerrostalossa asuville vinkiksi: Hesaria löytyy paperinkeräysastiasta. Tarpeeksi isossa talossa saman päivän lehtikin on jo iltäpäivällä noudettavissa.

  Smiiduilu kunniaan!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit