Tietoyhteiskunta

Taloussanomissa oli tänään juttua aiheesta, jotta jotakuta oli sakotettu siitä, että hän oli käyttänyt luvatta naapurin avointa wlan yhteyttä. Tuli vaan mieleeni, että aikoinaan jätin hetkeksi verkkoni kaikille avoimeksi, jotta näkisin, mitä tapahtuu. Noh tukkoonhan se meni hetkessä, ylläri pylläri.
Pähkäilyni heräsikin siinä, miten pitkälle tällaista tapausta voi tulkita? Jos tiedostaen jättää kotiverkkonsa suojaamatta, niin tottahan siellä on pian ihmisiä kurkkimassa nettiin. (Semminkin kun Helsingin kaupungin avoimet internetyhteydet ovat uskomattoman heikossa hapessa, saatikka ne paljon puhutut koko Suomen laajuiset!) Voisiko meikäläistä siis syyttää periaatteessa rikokseen yllyttämisestä?
Eikös nyt kuitenkin olisi helpompaa vaan unohtaa moinen pykälä. Mistä sitä esimerkiksi jonkun yrityksen tiloissa voipi ottaa selvää, että onko tuo "mobile" niminen yhteys se oikea, lafkan jakama avoin verkko, vaiko "mobile-1" Vai loggautuuko siinä vahingossa viereisen toimiston suojaamattomaan verkkoon, syyllistyen rikokseen?

J
uu ja minä tiedän, ettei se pihtiputaan mummo välttämättä osaa panna niitä suojauksia kuntoon, helvetti mullakin meni hommassa kaks päivää. Mutta tässäkin asiassa voisi velvoittaa palvelun tarjoajia helpottamaan hommeleita ja rutkasti. Ei voi olla niin vaikeaa!
Ääni

Kommentit

Suositut tekstit