Arkitehti

Mikäkö se on kaikkein kummastuttavin ammattikunta maan päällä? -Reikihierojat? Ei. -Jarisarasvuoistit? No ei sekään. -Paavoväyryilijät Aika hyviä vastauksia sulla, mutta ei nyt osu kuule.

Se on kuulkaas arkkitehdit. Semmonen kun jotakin piirtää ja se piirrustus kerran hyväksytään, niin se on sitten siinä saatana! Ei ole sellaista tahoa tässä maailmassa joka voisi niihin piirrustuksiin jäljestäpäin enää vaikuttaa, edes ovenkahvan vertaa.

Jos rakennetaan esim. esiintymistila, elikkäs konserttisali ja tämä arkkitehti on visioinut saliin minimalistisen lähestymiselämyksen, eli unohtanut roudauskulun. Niin siinä paikassa kannetaan ne bändin tarvitsemat vimpaimet niitä kierreportaita maaliman tappiin, tai kunnes Sedu ostaa paikan ja lopettaa elävän musiikin tarjoilun. (Dj:t soittaa samaa musaa halvemmalla.)

Tai jos pääkaupunkiseudulle rakennetaan oopperatalo ja lavastevaraston ja näyttämön välisestä oviaukosta piirretään harmonisen pieni, niin sitten kuulkaas rakennetaan vaan pienempiä lavasteita.

Tai sitten jos vaikka piirrustellaan Helsinkiin uusi musiikkitalo, johon tulee koti useammalle orkesterille, niin luulisiko tavallinen moukka, että soitinvarastot tulisivat tarpeen. Niin minäkin luulisin. No kai edes yksi, yhteinen. Ja paskat! Roudatkoot romunsa kotio!

Eräässä nimeltämainitsemattomassa kannelmäkeläisessä kulttuuritalossa on tulossa laaja perusparannus, jossa konserttisalikin menee uusiksi. Tekniikka, eli se porukka joka siellä päivittäin työtä tekee, kuvitteli jo että tulisi vihdoinkin se oikea lava, kun noi vuosia väliaikaisesti viritellyt podestat nitisee vähän harmittavasti etc. Niin ei. Nostavat katsomoa. Näkyvyys ei parane, akustiikka huononee ja se lava tarvitaan siihen enivei, kun on noita tanssi ja teatterivetoja.

Koneellisesta ilmastoinnista vielä...
Äh en mä jaksa. Kyllä te tiedätte.

Kommentit

Suositut tekstit