Paimen vai karjaa?

Olen ollut jo tovin aikessa kirjoittaa siitä, mitenkä tyhmää on laiskuuttaan (Voiko noin sanoa, sanon kuitenkin.) asettua sellaiselle kyyniselle kannalle, että:
"Minä en äänestä, kun ehdolla ei ole kuin kusipäitä, eikä mikään kuitenkaan koskaan muutu."
Ja tämähän lauotaan luonnollisesti pilkallisella ja ylimielisen tietävällä nuotilla.

Se sellainen on idiotismia ja oman älynsä aliarvioimista. Kyllä nyt luulisi satojen ehdokkaiden joukosta löytyvän yhden ihmisen, jonka arvomaailma jollain tasolla kohtaa. Yks yhteen nyt on turha yrittääkkään, me kaikki kun olemme yksilöitä mielipiteinemme, mutta se on rikkautta joka tekee elämästä elämisen arvoista.

Itseasiassa suurin osa nykyään vallassa olevista politiikoista haluaisivat juurikin, että kaikki kansa ajattelisi asioista samalla tavalla ja mielellään niin kuin he haluavat, mitään kyseenalaistamatta. Sellaista sakkia on niin paljon helpompi hallita, kuin ihmisiä, jotka funtsivat ja muodostavat omia mielipiteitään asioista.

Jos et äänestä, olet just sellainen. Karjaa.

Kommentit

  1. Itse olen saanut seulottua vaihtoehdot kolmeen...
    Tai itseasiassa kahteen...

    Kai.

    Ei tää kyllä helppoa ole :D

    VastaaPoista
  2. Tänävuonna tsemppasin itseni äänestämään sillä periaatteella että äänestän jotain isoa puoluetta aktiivisine tanttajoukkoineen vastaan. Sen sijaan että juuri jonkun tietyn henkilön ja puolueen puolesta.

    Huomasin että juuri sen takia nämä pienet puolueet jäävät pieniksi kun itsenikaltaiset, erilaisilla aatteilla varustetut epäitsekkäät henkilöt ovat paljon passiivisempaa äänestäjäporukkaa kuin esim. kiihkoisat Lyly-fanit yms. "Lipponen on seksikäs joten äänestän" -sekoilijat.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit