Digiboxing

No nyt se tapahtui. Entinen nuori kapinallinen (digiänkyrä) nössööntyy iän myötä.
Rupes nimittäin vähän niinkuin himottamaan tuo Yle-teema kanava kaikkine
dokumentteineen ja elokuvineen. Siihen kun nyt päälle on räiskäisty tuo miehinen testostereokanava Jim, jolta luvataan pukattavan rakennus,tuunaus, explosiivi etc. ohjelmia, niin ei auttanut muu, kuin hommata se helvetin boksi.
Jaanpas täten seikkailuni digimaassa teidänkin kanssanne. Oli meinaan tuo käyttäjäperäinen kokemusinfo joltisenkinkokoisen kiven takana.

Mutta ensin kartoitin omat tarpeemme:

-Kaapeli vai häkkyrä katolla?

-Kaapelin peräänhän laatikon tulisi sopia ja vielä silleen, että se tukee welhon kaapelien tuottamaa datavirtaa. En sitten tiedä että miten eri kaapelit, welhot, elisat ja sen sellaiset toisistaan eroavat, mutta joillakin kaapeliboksittajilla on kuulemma ollut jotain ongelmia kanavien tunnistuksensa kanssa.

-No ja mitäköhän hintaluokkaa ja tarviisko sitä tallennusmahiksii, elikkäs kovalevyllistä hässääkkää?
Hintaluokkahan on "Kaupungin työntekijä". Eli Ouluksi: Halavin mahollinen.
Toisaalta köyhällä ei oo varaa ostaa halpaa, eli haarukoidaan vähän.
Ja jos perus kaapeliboksi on satasen hujakoilla ja kohtis kovalevyllinen hyppää kertaluokkaan viisi, niin...
Sitäpaitti teknologia näissä laitteissa on niin uutta, että mitä vähemmän laitteessa on vipstaakeja, sen parempi. Katellaan niitä hienouksia sitten, kun markkinat asettuvat ja tekniikka on oikeesti arkipäivää, semminkin kun videoidenkaan äänitystä ei tuu käytettyä kuin pari kertaa vuodessa.

-Pannaanko jotain maksullista korttipaikkaa kehiin?
No pannaan vaan. Josko joku jossain vielä jonakin päivänä hoksais sellasen, että maksu kanavia vois myydä muutenkin kuin paketteina. Meinaan että jos haluaisin, (niinkuin haluaisinkin) tilata Discoveryn ja Nationalgeographicin, niin homma kaatuu nykyisellään jo periaatteellisella tasolla siihen, etten minä halua samalla maksaa jostain Disneychaneleista ja Extremeromanticdrama kanavista. Niin mutta joo, pannaan ny varuilta.

Oukki doukki. Perusteet on hallussa ja eiku vertailemaan.
Melko helppoa. Kaikissa on lähes samat ominaisuudet. Samanlaisia hopeisia laatikoita jokainen ja hinnat pyörii kaikilla 60-195€.

Netistä lukemien arvosteluiden perusteella valinta on todella helppo: Ihan sama!
Kaikista joku löytyy jotain napinaa, toinen ei taas löydä mitään kritisoitavaa.
Joihinkin jeesaa softan päivitys, toiset se jumittaa.

Loppujen lopuksi päädyn osittain fiiliksellä ostamaan verkkokaupasta Kansalaisboksin.
Tästäkin toki löytyi netistä napinaa mm. Kotelo käy todella kuumana, fontti on huono, kaatuilee jne.
Mutta kun samaa sanottiin muistakin ja tämän hintalappu, sekä luottamusta herättävä nimi miellytti ja numerosta 69(€) tulee aina lämpimät mielleyhtymät.

Noh paketti auki. Ensimmäinen vaikutelma oli, että siistiä! scart kaapelit messissä ja bonarina kaukosäätimeen tulee patterit. Pieniä juttuja, mutta ah´ niin syräntä lämmittävää. Sitten nopea käyttiksen plaraus ja ohhoh. Pumaska on ihan parhaasta päästä mitä olen nähnyt. Mun mummonikin osaisi luultavasti asentaa vekottimen tämän perusteella. Selkeää tekstiä ja hyvät isot havainnekuvat. Harvinaista. Joku vois tosin tuumata, että tarkempia speksejä ja amplitudimodulaatiokaavioita perkele, mutta ne löytyy netistä, niin kuin kaikki muukin runkkumateriaali.

Kamat kasaan ja laite haltuun. Kanavat asentuvat heittämällä ja kiltisti. Ääni, kuva sun muut valikot toimii, niinkuin pitääkin. Kanaville voi jopa tehdä käyttäjäkohtaiset playlistitkin. Kanavasurffailu toimii yllättävän nopeasti. Viive on paljon pienempi, kuin kokeilemissani vanhemmissa bokseissa. Mitään lämpö ongelmia enkä kaatumisia en ole havainnut ja se tekstitysfonttikin on mielestäni oiva ja mikä parasta, se näkyy vaaleallakin pohjakuvalla. Ja sellanen siisti jutska, että kun kytkee laitteen stereoihin, niin samasta kaukkarista voi hoitaa volumensäädönkin. Eli yhdellä kapulalla pärjää näppärästi. Sekin lämmitti, että kun boksin laittaa puskemaan letterbox kuvaa ja säätää töllön asetuksen samalle, niin boksi säätää kuvaformaatin aina automaagisesti. Moista ominaisuutta kun ei itse telkkaristamme löydy.

Ilmeisesti laitteen päivitykset on nykyään kohdillaan, kun en mitään bugeja masiinasta löytänyt. Tiedä sitten, miten kone reagoi ohjelmakortteihin?

Ja viimeisenä ehkäpä paras ominaisuus: Laitteesta löytyy TETRIS!

Kommentit

  1. VÄÄRYYS!!!

    Mun tikipoksissa on vaan laivanupotus :(

    VastaaPoista
  2. Ehdotonta!

    TETRIS.

    Ihan paras.

    VastaaPoista
  3. Sanokaas muuta. Tetris on edelleenkin ihan paras peli.
    Mikä muu tietsikka peli on vieläkin yhtä tuore, kuin ilmestyessään?

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit